Hoe doe je dat: inschrijven, lenen, verlengen en reserveren, of boeken inleveren na sluitingstijd? En hoe toegankelijk is het bibliotheekgebouw?

Inschrijven

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek van Etterbeek. Inschrijven is gratis. Breng je identiteitskaart mee en een document waarmee je je woonplaats kan aantonen.

Met je nieuwe bibliotheekpas kan je gebruik maken van alle Brusselse Nederlandstalige gemeentelijke bibliotheken en Muntpunt.

Lenen, verlengen en reserveren

Aan het onthaal in de bibliotheek helpen wij je bij het ontlenen, verlengen & reserveren van boeken en andere bibliotheekmaterialen. Om online te verlengen en te reserveren kan je gebruik maken van Mijn Bibliotheek.

Met de bibliotheekcatalogus kan je in de bibliotheek zelf en thuis boeken of andere bibliotheekmaterialen opzoeken en aftoetsen of ze beschikbaar zijn.

Het tarievenblad geeft je een overzicht van de mogelijkheden van en tarieven voor lenen, verlengen en reserveren. Een verlenging start op de dag dat je deze uitvoert. Zodra een verlenging een totale uitleentermijn van 9 weken dreigt te overschrijden, kan de verlenging niet worden uitgevoerd.

 

Materialen: tarieven en termijnen

 

Varia: tarieven

 

Inleverbus

Ook na sluitingstijd kan je boeken en andere bibliotheekmaterialen inleveren via de inleverbus van de bibliotheek. Je vindt de inleverbus in de Oudergemlaan op huisnummer 183.

Als je de inleverbus gebruikt, lever boeken en andere bibliotheekmaterialen dan één dag eerder in om een boete te vermijden. De boeken en andere bibliotheekmaterialen worden op de eerstvolgende werkdag ingenomen.

Toegankelijkheid

Ben je slecht ter been, maak je gebruik van een rolstoel, bel dan aan bij huisnummer 183 in de Oudergemlaan. Dan openen we daar de deur voor jou. In de bibliotheek kan je gebruik maken van een lift om de verschillende verdiepingen te bereiken. Verder beschikt de bibliotheek over een rolstoeltoegankelijk toilet en een luiertafel.