Interlitratour : Brusselse vrouwen

Literaire avond met Nisma Al-Aklouk

De schrijfster is politiek vluchteling uit Gaza en woont in Houtem (Vilvoorde)

In haar boek volgen we enkele vrouwelijke personages in onze hoofdstad. Alle vrouwen hebben een eigen achtergrond en een ander verhaal, elk hun manier om in de stad te leven en voort te bewegen.

Brusselse vrouwen is een explosieve roman over maagdelijkheid, drugs, vreemdgaan en huiselijk geweld.  Met de verhalen wil Nisma  brandhout maken van alle hardnekkige clichés, die Arabieren en Europeanen over elkaar in stand houden.

Tijdens deze literaire ontmoeting komt behalve de auteur ook haar ervaren vertaalster Désirée Custers aan het woord, die met concrete voorbeelden zal aantonen dat literair vertalen uit het Arabisch naar onze taal heel specifieke obstakels oplevert.

De Tunesische muzikante Amel Sdiri laat ons genieten van viool en zang.

De moderator van de gesprekken met de drie vrouwen  is Karel Sergen, dichter en sinds jaar en dag medewerker bij PEN Vlaanderen. Deze organisatie geeft een forum aan schrijvers die leden onder de censuur van hun land van herkomst.

Er wordt die avond Nederlands en Engels gesproken

Inschrijven is gewenst, via info@bibliotheeketterbeek.be

Dit is een evenement in het kader van Interlitratour,  georganiseerd door het Davidsfond Elsene-Etterbeek, het Willemsfonds, PEN Vlaanderen en de Openbare Bibliotheek Etterbeek.