Livre
Néerlandais

Het verhaal van Four

Veronica Roth (auteur), Maria Postema (traducteur)
Dans la série:
Divergent; 0.1
Public cible:
15 ans et plus
Acht verhalen die zich afspelen in de wereld van 'Divergent', met als hoofdpersoon Four. Ze gaan o.a. over Fours jeugd, waarin hij mishandeld werd door zijn vader en over zijn kennismaking met Tris. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Keuzes
Titre
Het verhaal van Four
Auteur
Veronica Roth
Traducteur
Maria Postema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Four : a Divergent collection
Édition
2
Éditeur
Houten: Van Goor, 2014
191 p.
Note
Verhalen die zich afspelen in de wereld van Divergent
ISBN
9789000335282 (paperback)

Commentaires

Enkele verhalen over Four uit de wereld van de serie 'Divergent', die spelen op het moment dat hij overstapt van Zelfverloochening naar Onverschrokkenheid. In de eerste drie verhalen wordt verteld over Fours jeugd waarin hij mishandeld wordt door zijn vader. De volgende verhalen gaan over zijn overstap en inwijding en de wijze waarop hij zijn moeder terugvindt. Ten slotte is in een verhaal verwerkt hoe hij ontdekt dat Eruditie meer invloed heeft op Onverschrokkenheid dan zou moeten en welke gevolgen dat voor hem en Tris kan hebben. Verder zijn er nog drie korte fragmenten die spelen op het moment dat Tris ook deel uitmaakt van Onverschrokkenheid. De auteur begon de serie 'Divergent' destijds te schrijven met Four als hoofdpersoon. Al snel lukte het haar niet om verder te komen en is ze opnieuw begonnen, maar ditmaal met Tris als hoofdpersoon. Als je de serie hebt gelezen, dan ontbeert dit boek de spanning en verwondering die je bij het eerste deel van de serie wel had, maar voor liefh…Lire la suite

Het verhaal van Four

Tobias lijdt onder de tirannie van zijn vader. Daarom besluit hij tijdens de kiesceremonie zijn factie Zelfverloochening te verlaten en sluit hij zich aan bij Onverschrokkenheid. Hij blinkt uit bij de trainingen en verdient al snel het respect van anderen. Tobias heeft maar vier angsten, waaraan hij zijn bijnaam Four te danken heeft. Maar tegelijk is hij een buitenbeentje, liever alleen dan in groep. En dan komt Tris zijn wereld binnenvallen. Hij wordt haar mentor en vriend.

'Het verhaal van Four' past bij de boeken uit de Divergent-trilogie. De eerste twee boeken werden verteld vanuit het standpunt van Tris in de ik-persoon. In het laatste boek waren Tobias (Four) en Tris afwisselend aan het woord. Dit boekje heeft als verteller Four in de ik-persoon en geeft een kijk in zijn leven: zijn verleden, zijn inwijding en zijn gedachten over Tris. Het is een verzameling losse fragmenten die zich voor de reeks afspelen of parallel met het eerste boek. Heb je het eerste boek uit…Lire la suite

À propos de Veronica Roth

Veronica Anne Roth est née le 19 août 1988 à New York. Ses parents se sont séparés quand elle avait cinq ans. C'est une écrivaine américaine diplômée de l'Université Northwestern, en écriture créative. Elle est principalement connue pour sa trilogie Divergente (Divergence au Québec). Son premier livre, Divergent, tout comme son deuxième, Divergente 2 (Insurgent en anglais), ont été sélectionnés par le New York Times dans sa liste des best-sellers. Elle est également récipiendaire des Goodreads 2011 Choice Awards. Les droits filmiques de Divergent ont été vendus en avril 2012 et le film est sorti le 21 mars 2014 en Amérique du Nord.

En lire plus sur Wikipedia