Livre
Néerlandais

Dromenjagers : om de toekomst te beschermen, moet David het verleden redden...

Thomas Taylor (auteur), Elsbeth Witt (traducteur)

Dromenjagers : om de toekomst te beschermen, moet David het verleden redden...

Public cible:
12-14 ans et plus
David (14) is een droomwandelaar die via zijn dromen door de tijd kan reizen. Als hij wordt ingezet bij het Droomwandelproject van zijn opa Eddie, krijgt hij te maken met Dromenjagers die de toekomst willen veranderen. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Tijdreizen
Titre
Dromenjagers : om de toekomst te beschermen, moet David het verleden redden...
Auteur
Thomas Taylor
Traducteur
Elsbeth Witt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Haunters
Édition
1
Éditeur
Vianen: Chicken House, 2013
303 p.
ISBN
9789044340488 (paperback)

Commentaires

Wat als je dromen echt waren? David heeft erg levendige dromen, waarin hij Eddie ontmoet. De twee worden zelfs beste vrienden. Tot tijdens een droom Eddie op het nippertje uit een brand ontsnapt en hij David beschuldigt van een moordpoging. David is verward, want het is maar een droom, toch? De droom spookt echter tijdens de dag door zijn hoofd tot iets belangrijkers zijn aandacht opeist: een groep onbekenden probeert hem te ontvoeren. Hij wordt gered door andere onbekenden, die hij eerst wantrouwt. Een meisje genaamd Petra en de chaotische professor Feldrake weten hem te overtuigen van hun goede bedoelingen. Ze vertellen hem dat hij een droomwandelaar is, wat erop neerkomt dat hij in zijn dromen door de tijd kan reizen. Hiermee begint een avontuur dat zich in twee tijden afspeelt. In Eddies tijd is dat Londen omstreeks 1940, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, en in Davids tijd, het Londen van nu. Het zijn echter geen vredige reizen, want de vijandige ‘dromenjagers’ kunnen ook …Lire la suite
De 14-jarige David is een droomwandelaar die via zijn dromen door de tijd kan reizen. Daarom wordt hij ingezet bij het Droomwandelproject, dat ooit is opgezet door zijn opa Eddie. David leert Eddie via zijn dromen kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog, als Eddie nog een jongen is. Er zijn echter slechte Dromenjagers zoals Adam, die Eddie willen vermoorden om zo de geschiedenis en de toekomst te veranderen. Het is aan David de taak om de toekomst veilig te stellen. Er volgt een bizar spel om leven en dood. Het gegeven dat je de toekomst kunt veranderen door in te grijpen in het verleden wordt op een boeiende, bijna geloofwaardige wijze vormgegeven. De tijdssprongen vloeien passend in elkaar over. De personages zijn herkenbaar en invoelbaar neergezet. Vlot verteld met veel acties die aan Harry Potter doen denken. Het omslag in zwarttinten past bij de verhaalsfeer. Een spannende pageturner voor met name jongens. Vanaf ca. 13 jaar.

Dromenjagers

David heeft af en toe heel realistisch lijkende dromen. Hij ontmoet dan steeds een jongen, Eddie, die hij als een soort denkbeeldige vriend beschouwt. Veel waarde hecht David niet aan deze dromen, maar na zulke ‘echte’ dromen heeft hij steeds een barstende hoofdpijn. Alleen zijn zusje weet van zijn dromen. Zijn vader is nog niet lang overleden en zijn moeder wil hij met zulke zaken niet lastig vallen.
Op een dag wordt David ontvoerd door aanhangers van het Droomwandelproject. Blijkbaar heeft David de speciale gave om in zijn dromen naar het verleden te reizen. Een gave die slechts een paar kinderen bezitten en die ze sowieso op hun achttiende verliezen.
De leiders van het Droomwandelproject hielden hem al even in de gaten. Deze organisatie bewaakt immers het verleden en tracht de toekomst veilig te stellen. Tot hier toe was er geen groot probleem, maar Eddie’s leven is in gevaar. Eddie is immers iemand die in de toekomst een groot aandeel zal hebben in het ontstaan van het…Lire la suite

À propos de Thomas Taylor

Thomas Taylor (15 mai 1758 à Londres - 1er novembre 1835) est un traducteur anglais.

Tour à tour maître d'école et commis dans une maison de banque, il s'adonna aux lettres et à la philosophie tout en remplissant ses modestes fonctions, et traduisit en anglais les Œuvres complètes de Platon, 1804, 5 volumes in-4, ainsi que celles d'Aristote, 9 volumes in-4, et une partie des écrits de Plotin (1787) et de Proclus.

Voir aussi

Bibliographie

  • Marie-Nicolas Bouillet et Alexis Chassang (dir.), « Thomas Taylor » dans Dictionnaire universel d’histoire et de géographie, 1878(lire sur Wikisource)<…En lire plus sur Wikipedia