Livre
Néerlandais

Donderkat vs kettingzaag

Thijs Goverde (auteur), Elly Hees (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Op de vlucht voor een bende schurken komen Michael, Gaby en hun ouders diep in het oerwoud terecht. Ook daar blijken ze niet veilig, dus schiet moeder in actie: ze is wetenschapper en probeert bommen te maken om zo de schurken onschadelijk te maken.
Titre
Donderkat vs kettingzaag
Auteur
Thijs Goverde 1971-
Dessinateur
Elly Hees
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Holland, 2013
182 p. : ill.
ISBN
9789025112172 (hardback)

Commentaires

Donderkat vs Kettingzaag is het vervolg op Donderkat. In dit boek blies de moeder van Michael en Gaby — beter bekend als de Donderkat — met zelfgemaakte bommen gebouwen op van schurken als bankdirecteur Dogger en hamburgerfabrikant Smek. Omdat die hier niet zo blij mee waren, vluchtte de Donderkat met haar gezin naar de oerwouden van Boegoe-Boegoe.
Waar Donderkat werd verteld vanuit het perspectief van Gaby, is in Donderkat vs Kettingzaag haar broertje Michael de ik-persoon. Heel beeldend beschrijft hij hoe zijn knaloranje Boegoenese vriendinnetje Kwetter hen leert leven als echte Boegoenezen: boomslingeren, naaktlopen en — heel smerig — het ontbijt voorkauwen en vervolgens in elkaars mond spugen. Michael heeft het al snel naar zijn zin en hier in het oerwoud zijn ze veilig. Nou ja, op de grond lopen bloeddorstige alligators met de bek open en de bomen zitten vol met Sissipi-slangen en boomleeuwen, maar verder is het er heerlijk rustig.
Totdat en…Lire la suite
Michael (ik-figuur) is met zijn vader, moeder en zus Gaby gevlucht naar het land Boegoe-Boegoe. Ze wonen nu in een boom midden in het oerwoud, waarin ze zich zonder kleren via lianen verplaatsen. Ze worden op de hielen gezeten door een bende boeven, die onschuldige kinderen tot gehakt vermaalt en er mjamburgers van produceert. Het gezin blijkt ook in Boegoe-Boegoe niet veilig. De moeder, een wetenschapper, probeert bommen te maken om de schurken onschadelijk te maken; de vader, oud bankmedewerker, lukt het om de laptop van de schurken te bemachtigen en goede zaken op de beurs te doen; de kinderen worden gesteund door Kwetter, een knaloranje Boegoe-Boegoe meisje met grote kwaliteiten. En dan is er ook nog een geheimzinnige kanoman in het spel. Dit fantasievolle verhaal bevat heel veel actie. Soms is het wat te veel van het goede, waardoor de verhaallijn ondersneeuwt. Thema's als opkomen voor het milieu, goed en kwaad, vriendschap en solidariteit spelen een rol, maar verdwijnen door al …Lire la suite

Suggestions