Livre
Anglais

Pax

Sara Pennypacker (auteur), Jon Klassen (dessinateur)
Peter (12) en zijn tam geworden vos Pax zijn onafscheidelijk. Als Peter bij zijn opa moet gaan wonen, moet hij Pax vrijlaten in het bos. Maar beseft al snel dat dat een grote vergissing is. Peter onderneemt lopend de lange weg terug naar zijn maatje. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Pax
Auteur
Sara Pennypacker 1951-
Dessinateur
Jon Klassen
Langue
Anglais
Éditeur
London: HarperCollins Children's Books, 2017
275 p. : ill.
ISBN
9780008158286 (paperback)

Commentaires

Peter heeft een vos, Pax, als huisdier en ze zijn onafscheidelijk. Als Peters vader zich aanmeldt voor de oorlog en Peter bij zijn opa moet wonen, moet hij onder druk van zijn vader Pax in de natuur achterlaten. Al snel begrijpt Peter dat hij een grote vergissing heeft begaan en ondergaat een lange reis om Pax terug te vinden. Afwisselend wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Peter en Pax. De vos wil ook niets liever dan terugkeren naar zijn maatje. Gaandeweg ontvouwt zich een ontroerend verhaal met mooie personages en prachtige subplots. Het verhaal rond Peter brengt veel diepgang met zich mee, doordat hij de kluizenaarsvrouw Vola leert kennen. Het verhaal rond Pax is wat eenvoudiger en sterker gericht op emotie, maar de belevingswereld van de vossen wordt sterk neergezet. Hier en daar is een illustratie toegevoegd en hoewel ze voor het verhaal niet noodzakelijk zijn, brengen ze wel een sfeervolle extra lading door de eigenzinnige tekenstijl van Jon Klassen. Pennypacke…Lire la suite

À propos de Sara Pennypacker

Sara Pennypacker, née Sara Young en décembre 1951, est une écrivaine américaine notamment en littérature jeunesse. Elle écrit plus de vingt livres pour enfants, dont Pax et le petit soldat, Summer of the Gypsy Moths et les séries Clementine et Stuart. Sara Pennypacker est son nom de plume.

Biographie

Sara Young exerce les métiers d'aquarelliste, galeriste, professeure,. En 1997, elle décide d'abandonner le métier d'aquarelliste et se lance dans l'écriture. Elle explique qu'il existe des similitudes entre l'art visuel et l'écriture car elle ne laisse pas une création suivre des chemins prévisibles et finit par réunir les différents éléments ensemble.

Elle écrit essentiellement pour la jeunesse mais publie a…En lire plus sur Wikipedia