Livre
Néerlandais

Zak er lekker door! : avonturen van een niet-zo-sierlijke ijsprinses

Rachel Renée Russell (auteur), Sofia Engelsman (traducteur)

Zak er lekker door! : avonturen van een niet-zo-sierlijke ijsprinses

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Nikki (14) en klasgenoten moeten meedoen aan een Holiday on Ice-show. Maar hoe word je een ijsprinses als je niet kunt schaatsen? Vanaf ca. 11 jaar.
Extra subject
humor
Titre
Zak er lekker door! : avonturen van een niet-zo-sierlijke ijsprinses
Auteur
Rachel Renée Russell
Traducteur
Sofia Engelsman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Tales from a not-so-graceful ice princess
Éditeur
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2016
368 p. : ill.
ISBN
9789026135026 (hardback)

Commentaires

Zak er lekker door! is het vierde deel uit de populaire reeks ‘Dagboek van een muts’. De serie draait rond het veertienjarige hoofdpersonage Nikki J. Maxwell. Zoals de titel doet uitschijnen, behoort ze niet tot de populairste meisjes van de school.
In dit vierde deel springt Nikki een gat in de lucht als ze wordt uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van Brandon. Ze gaat de jongen helpen in de dierenopvang, waardoor ze meer tijd met hem kan doorbrengen. Haar geluk is echter van korte duur, want haar aartsrivale MacKenzie probeert ook Brandons aandacht te trekken. Daarbovenop kondigt Nikki’s lerares aan dat de hele klas moet meedoen aan een soort Holiday On Ice-show en Nikki kan — in tegenstelling tot MacKenzie — helemaal niet schaatsen en is als de dood om zich belachelijk te maken voor de ogen van haar love interest. Wat moet ze nu doen?
Net zoals in de vorige delen wordt het verhaal verteld door middel van een dagboek. Nikki’s dagboek lijkt net echt door het…Lire la suite
Nikki (14) beschrijft in haar dagboek wat haar in de maand december allemaal is overkomen. Het draait vooral om de Holiday on Ice-liefdadigheidsshow waarin alle derdeklassers mogen meedoen en om Brandon, de jongen op wie ze nog altijd verliefd is. Natuurlijk is haar meedogenloze vijand Mackenzie ook van de partij om heel veel roet in de gemaakte plannetjes te gooien. Nikki's kleine zusje vervult ondanks haar opdringerige aanwezigheid een belangrijke rol in dit vlot leesbare verhaal. Vierde deel van de serie 'Dagboek van een muts'*. De tekst is gedrukt op gelinieerd papier en veel meiden zijn verslaafd aan deze serie omdat ze zich herkennen in de onzekerheden, angsten en verliefdheid van de hoofdpersoon die haar school, vriendinnen- en familieleven vanuit haar eigen standpunt beschrijft. De zwart-witte stripachtige pentekeningen vullen een groot gedeelte van de pagina's en ook smileys duiken regelmatig tussen de regels op. Er is veel overeenkomst met de serie 'Het dagboek van een loser…Lire la suite

Suggestions