Livre Néerlandais

De mantel van astrakan

Piero Chiara (auteur), Hilda Schraa (traducteur), Rianne Aarts (traducteur)

De mantel van astrakan

Piero Chiara (auteur), Hilda Schraa (traducteur), Rianne Aarts (traducteur)

1 exemplaire disponible

De naamloze 'ik' besluit een paar maanden naar Parijs te gaan om zich in het mondaine leven te verdiepen. Hij trekt in bij een weduwe, madame Lenormand, die zich beklaagt over haar zoon, en bij Domitien, een ongenaakbare kat die zich niets laat aanleunen. De zoon is er met een Indochinese vandoor gegaan en laat niets meer van zich horen. Hij heeft een jas van astrakan achtergelaten.
De ik ma
Sujet
Relaties
Titre
De mantel van astrakan
Auteur
Piero Chiara
Traducteur
Hilda Schraa Rianne Aarts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il cappotto di astrakan
Éditeur
Amsterdam: Serena Libri, 2018
198 p.
ISBN
9789076270487 (paperback)

Disponibilité et emplacement dans la bibliothèque

Etterbeek

Sunday: Fermé
Monday: 13:00 - 18:00
Tuesday: Fermé
Wednesday: 12:00 - 19:00
Thursday: Fermé
Friday: 13:00 - 19:00
Saturday: 10:00 - 13:00

Adres

Oudergemlaan 191
1040 Etterbeek
(Afficher sur la carte)

Contactgegevens

02 648 01 76
Disponibilité Édition Emplacement dans la bibliothèque
Disponibilité
Disponible
Édition
Serena Libri, 2018
Emplacement dans la bibliothèque
Volwassenen | Romans
CHIA

Commentaires

Zachtzinnig in gijzeling

FICTIE. In De mantel van astrakan trekt een man, het wurgende dorpsleven beu, naar Parijs om er zich in het mondaine leven te verdiepen. Zijn sierlijk geschreven avontuur houdt je urenlang in je sofa gekluisterd.

Eenmansuitgeverij Serena Libri doet al ruim twintig jaar eigenzinnig waar ze plezier in heeft, wars van tendensen en modes. Bijvoorbeeld vertalingen uitbrengen van bijna vergeten auteurs als Piero Chiara.

Van Chiara (1913-1986) verschenen eerder De donderdagen van mevrouw Julia en De bisschopskamer; nu is de keuze gevallen op De mantel van astrakan, een roman uit 1978.

Chiara's naamloze ik-persoon reist naar Parijs om te ontsnappen aan het verstikkende dorpsleven in zijn geboorteplaats aan het Lago Maggiore. Hij neemt zijn intrek bij een weduwe, die hem de kamer van haar verdwenen zoon Maurice aanbiedt.

De charmes van een Indochinese

Tijdens zijn wandelingen door Parijs leert de verteller de aantrekkelijke Valentine kennen, met wie hij een relatie krijgt. Valentine blijkt in het verleden een verhouding te hebben gehad met Maurice, die volgens zijn moeder voor de charmes van een Indochinese zou zijn gevallen en haar naar haar geboorteland heeft gevolgd. M…Lire la suite

Lekker leesvoer voor een grauwe dag

Eenmansuitgeverij Serena Libri doet al ruim twintig jaar eigenzinnig waar ze plezier in heeft, wars van tendensen en modes. Bijvoorbeeld vertalingen uitbrengen van bijna vergeten auteurs als Piero Chiara.

Van Chiara (1913-1986) verschenen eerder De donderdagen van mevrouw Julia en De bisschopskamer, nu is de keuze gevallen op De mantel van astrakan, een roman uit 1978.

Chiara's naamloze ik-persoon reist naar Parijs om te ontsnappen aan het verstikkende dorpsleven in zijn geboorteplaats aan het Lago Maggiore. Hij neemt zijn intrek bij een weduwe, die hem de kamer van haar verdwenen zoon Maurice aanbiedt. Tijdens zijn wandelingen door Parijs leert de verteller de aantrekkelijke Valentine kennen, met wie hij een relatie krijgt. Valentine blijkt in het verleden een verhouding te hebben gehad met Maurice, die volgens zijn moeder voor de charmes van een Indochinese zou zijn gevallen en haar naar haar geboorteland heeft gevolgd. Maar al snel wordt duidelijk dat de verdwijning van Maurice een heel andere toedracht heeft.

In de kamer die zijn hospita hem heeft toegewezen, vindt de verteller dagboeken van Maurice, en al lezende raakt hij steeds meer door hem gefascineerd. Langza…Lire la suite

À propos de Piero Chiara

Piero Chiara (Pierino Chiara, pour l'état-civil) est un écrivain italien né à Luino le 23 mars 1913 et mort à Varèse le 31 décembre 1986(à 73 ans).

Le prix littéraire Piero Chiara, fondé en 1989 par la ville de Varèse lui est dédié.

Biographie

Piero Chiara naît en 1913 à Luino, où son père Eugenio est agent des douanes. Ce dernier est originaire de Resuttano, dans la province de Caltanissetta, et sa mère, Virginia Maffei, de Comnago, un village de la rive occidentale du lac Majeur.

Contemporain et ami de Vittorio Sereni, il fait ses études dans divers collèges religieux sans réelle diligence ni constance. Ce n'est qu'en 1929 qu'il obtient un diplôme de « licenza complementare ». Il poursuit sa formation culturelle e…En lire plus sur Wikipedia