Livre
Anglais

The river

Peter Heller (auteur)
Studievrienden Jack en Wynn een kanotocht in Canada te gaan maken maar terwijl ze van de ongerepte natuur genieten zien ze in de verte een bosbrand naderen en horen ze een noodkreet.
Titre
The river
Auteur
Peter Heller
Langue
Anglais
Éditeur
London: Weidenfeld & Nicolson, 2019
253 p. : ill.
ISBN
9781474612067 (hardback)

Commentaires

Studievrienden Jack en Wynn besluiten een 'of the grid' kanotocht op een Noord-Canadese rivier te gaan maken. Terwijl ze rustig in het dunbevolkte gebied van de ongerepte natuur genieten zien ze in de verte een bosbrand naderen en horen ze op een bepaald moment het hulpgeroep van een vrouw. In eerste instantie besluiten ze door te varen maar daar krijgen ze later spijt van en proberen op hun schreden terug te keren. De vraag is of ze niet beter hadden kunnen doorvaren. Langzame, onderhuidse thriller waarin natuurobservaties afgewisseld worden met korte dialogen tussen de beide vrienden en hun verschillende overpeinzingen. Deze zevende roman van Heller (New York, 1959) kreeg positieve kritieken van onder meer The Guardian en The New York Times.

À propos de Peter Heller

Peter Heller, né le 13 février 1959 à New York, est un écrivain américain de récits d'aventures et de romans.

Il vit actuellement à Denver.

Biographie

Jeunesse

Peter Heller est né à New York. Il suit ses études secondaires dans le Vermont puis rentre au Dartmouth College, dans le New Hampshire. C'est là qu'il se découvre une passion pour la nature et les sports en extérieur, en particulier le kayak de rivière.

Il parcourt ensuite le monde sur son kayak et relate dans divers magazines ses aventures sur le Pamir, les monts Tian, dans le Caucase, en Amérique centrale et au Pérou.

À l'Iowa Writers' Workshop, il est diplômé en fiction et poésie.

Récits de voyage

Au cours de ses voyages, il a …En lire plus sur Wikipedia