Livre
Néerlandais

Beterschap

Milja Praagman (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muis is op zoek naar Varken en vindt hem ziek in bed. Muis zorgt goed voor haar vriendje. Als Varken weer naar buiten mag, kan hij Muis nergens vinden. Prentenboek met eenvoudige, intens gekleurde illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Beterschap
Auteur
Milja Praagman
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389930 (hardback)

Commentaires

Muis is op zoek naar Varken, die altijd overal rond loopt maar nu nergens te vinden is. Muis zoekt op allerlei plekken en vindt Varken uiteindelijk met roodgloeiende wangen in bed. Hij is ziek! Gelukkig komen veel van zijn vrienden langs om hem goed te verzorgen. Als Varken beter is, moet hij ineens op zoek naar Muis. Wat is er aan de hand? De fijnzinnige tekeningen in dit prentenboek, steeds over twee pagina’s, zorgen voor een fantastische sfeer. Muis is klein maar schattig. De wereld om Muis heen is veel groter. De tekeningen zijn soms minimaal neergezet. Als varken in bed ligt, is er alleen een raam getekend (met een geheel witte achtergrond), waar je Varken achter ziet liggen. In de tekst zijn af en toe uitroepen rood van kleur, terwijl de rest van de tekst gewoon in het zwart is afgedrukt. Dit maakt de tekst levendiger. Over Muis en Varken verschenen eerder 'Voor jou' en 'vergeet mij nietje'*. Dit heerlijke boek voor peuters en kleuters over ziek zijn, vriendschap en beter worden…Lire la suite

Beterschap

Muis zoekt Varken, maar ze kan hem nergens vinden. Varken ligt in zijn bed, hij is ziek. Volgens Uil is het beste medicijn om zo goed mogelijk voor Varken te zorgen. Dat doen Muis en al Varkens vriendjes. Iedereen heeft wel iets leuks en wat aandacht voor Varken. Muis gaat 's avonds bij Varken slapen en de volgende dag is Varken genezen ... Maar Muis is ziek.

Dit boekje gaat over het verzorgen van een zieke vriend. En dat je daar zelf ziek van kan worden, is nu eenmaal een feit. Dit wordt op een vertederende manier verteld en getekend, zodat het al goed te begrijpen is door jonge kleuters. De tekeningen in zachte kleuren zijn heel simpel maar sprekend in hun eenvoud.