Livre
Néerlandais

Legend

Marie Lu (auteur), Sofia Engelsman (traducteur)
Dans la série:
Legend; 1
Public cible:
15 ans et plus
De Verenigde Staten heten nu de Republiek Amerika. June, een gehoorzaam wonderkind, behoort tot de elite. Day, een rebel uit een sloppenwijk, wordt verdacht van de moord op June’s broer. June wil haar broer wreken en een kat-en-muis-spel begint.
Titre
Legend
Auteur
Marie Lu
Traducteur
Sofia Engelsman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Legend
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2018 | Autres éditions
319 p.
ISBN
9789025751173 (paperback)

Commentaires

De vijftien jaar oude June wordt geboren in een elitaire familie in een van de rijkste wijken van wat ooit de Westkust van de Verenigde Staten was en nu ‘de Republiek’ heet. Ze is een wonderkind dat wordt klaargestoomd voor succes in de hoogste militaire kringen van de Republiek. Maar dan wordt haar broer Metias vermoord. De hoofdverdachte is Day, de meest gezochte crimineel van het land. June is vastbesloten wraak te nemen, maar ontdekt dat de moordenaar van haar broer én haar ouders wel eens iemand heel anders zou kunnen zijn dan Day, en dat de natie die ze dient nog wel meer geheimen te verbergen heeft.
De rage van dystopische jongerenromans waar het vorige nummer van De Leeswelp al gewag van maakte, heeft veel te maken met het enorme commerciële succes van Suzanne Collins’ ‘De hongerspelen’. Alleen jammer dat de meeste auteurs die inpikken op het succes hierbij een stuk minder avontuurlijk zijn dan hun hoofdpersonages en wel erg weinig afwijken van de bestaande, tri…Lire la suite
Day (15) is de meest gezochte crimineel van de Republiek (het voormalige westen van de Verenigde Staten). Hij is afgewezen voor de Proef en tracht te overleven op straat. Als hij medicijnen voor zijn broertje steelt, gooit hij een mes naar de kapitein die hem betrapt. De man overlijdt en diens zus June (15) wil wraak. Zij is het favoriete wonderkind van de Republiek en als enige geslaagd met de maximale score voor de Proef. Ze rondt versneld haar militaire studie aan de universiteit af en krijgt de opdracht Day te arresteren. June gelooft in de Republiek en Day is een Robin Hood. Beiden hebben idealen, waarbij June grof geweld en marteling tijdens verhoren niet schuwt. Toch begint June te twijfelen. Deze debuutroman behoort tot het genre van de dystopische roman, waarin het verhaal speelt in een fictieve toekomstige wereld met een totalitair regime. In meervoudig perspectief vertellen ik-figuren Day en June het verhaal. De typografie versterkt de leesbaarheid van dit gruwelijk spannen…Lire la suite

Legend

Het verhaal speelt zich af in de Republiek Amerika, het westen van de voormalige Verenigde Staten. Day maakt deel uit van die Republiek, maar op een niet gewenste manier: hij is de meest gezochte crimineel. Daartegenover staat June, altijd een voorbeeldleerling op school geweest en nu gepromoveerd tot de elite van het leger. Wanneer Day op een avond een inbraak pleegt in het ziekenhuis om medicijnen te stelen voor zijn zieke broer, doodt hij de broer van June. June belooft haar broer wraak te nemen en de moordenaar te vinden. June gaat vermomd op zoek naar Day in de achtergestelde delen van de Republiek. Tijdens een gevecht wordt ze gered door een knappe jongen waar ze meteen verliefd op wordt. Het is pas later dat ze te weten komt dat deze jongen Day is. Ze blijft trouw aan het leger en lokt Day in een hinderlaag. Day wordt opgesloten, gefolterd en veroordeeld tot de doodstraf. Intussen ontdekt June meer en meer geheimen van de Republiek en haar gevoelens voor Day veranderen niet. Ze…Lire la suite

À propos de Marie Lu

Marie Lu, née Xiwei Lu, le 11 juillet 1984 à Wuxi en Chine, est une romancière américaine pour jeunes lecteurs. Elle est notamment connue pour le succès de sa série Legend une dystopie qui se passe dans un monde dominé par les militaires.

Biographie

Vie personnelle

Marie Lu est née en 1984 à Wuxi dans la province de Jiangsu, en Chine. Sa famille déménage ensuite à Beijing. En 1989, alors qu'elle a 5 ans, ses parents décident de quitter la Chine durant les manifestations de la place Tian'anmen et d'aller vivre aux États-Unis, au Texas.

Marie Lu a étudié à l'Université de Californie du Sud et a pu effectuer un stage au sein de Disney Interactive Studios, une filiale de Disney spécialisée dans le jeu vidéo.

Elle vit aujourd'hui à Los Angeles, en Calif…En lire plus sur Wikipedia