Livre
Néerlandais

De dag dat oma het internet kapotmaakte

Marc-Uwe Kling (auteur), Astrid Henn (dessinateur), Hedi de Zanger (traducteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
De oma van Tiffany (en van Max en Lisa) heeft het hele internet platgelegd. Dat denkt ze tenminste. Nu moeten iedereen de dag anders doorbrengen. Maar hoe doe je dat in de vakantie? Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De dag dat oma het internet kapotmaakte
Auteur
Marc-Uwe Kling
Dessinateur
Astrid Henn
Traducteur
Hedi de Zanger
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der Tag, an dem die Oma das Internet kaputt gemacht hat
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2020
61 p. : ill.
ISBN
9789051167771 (hardback)

Commentaires

Wat oma ook doet, het internet op haar computer wil maar niet werken. Er is een ernstige storing en oma denkt dat zij het internet wereldwijd heeft platgelegd. Aan haar kleindochter Tiffany legt ze uit wat internet is, maar Max (10) vindt het maar onzin. Maar dan werkt het spelletje ook niet meer op zijn mobieltje, en kan hij ook geen berichtjes versturen. Iedereen is van slag nu er geen internet is, zoals de pizzajongen die niet weet waar hij zijn pizza’s moet afleveren. Met elkaar bedenken ze van alles om er toch nog een leuke dag van te maken, misschien zelfs wel leuker dan afzonderlijk op internet te zitten. Humoristisch verhaal met als duidelijke boodschap dat er ook een leven is naast het internet. Op een speelse wijze worden allerlei termen geïntroduceerd zoals router, tablet of navigatie. Oma blijkt heel wat minder 'onschuldig' dan ze zich voordoet. Het verhaal nodigt uit om met kinderen te praten over de digitale wereld die de echte wereld soms in de weg zit. Door het wegvall…Lire la suite

De dag dat oma het internet kapotmaakte

Het is vakantie. Tiffany, Max en Lisa zijn alleen thuis. Oma en opa komen op hen letten. Of is het omgekeerd? Wanneer oma even op de computer bezig is, merkt ze plots dat er geen internet meer is.  Klik, klik doet oma. Maar er gebeurt niets. Oma is bang dat zij het stuk heeft gemaakt. En niet enkel bij hen thuis. Het lijkt dat het internet van de hele wereld stuk is. Dat zorgt voor grappige situaties. Max, die op zijn GSM spelletjes speelt met zijn vriend, merkt ook dat het internet niet meer werkt. Lisa komt uit haar kamer want haar muziek doet het niet meer. Ze probeert dit te herstellen maar het lukt niet. Opa kan plots niet meer naar de wedstrijd op de televisie kijken. Het lukt hem om wasmachines te repareren, maar het internet herstellen, lijkt hem te moeilijk. Bovendien heeft hij zijn gereedschap niet bij zich.  Ineens gaat de deurbel. De pizzajongen weet niet meer waar hij zijn pizza's moet leveren. De navigatie doet het immers niet meer. Dus eten ze samen dan maar alle bes…Lire la suite

À propos de Marc-Uwe Kling

Marc-Uwe Kling, né le 1982 à Stuttgart (Allemagne), est un auteur-compositeur-interprète, artiste de cabaret et écrivain allemand de science-fiction.

Depuis 2003, Kling se produit régulièrement sur différentes scènes à Berlin. Souvent, il se produit lors d'événements littéraires et cabaret ainsi que dans des slams de poésie.

Biographie

Œuvres littéraires

Série Quality Land

  1. Quality Land, Actes Sud, coll. « Exofictions », 2021 ((de) Qualit…En lire plus sur Wikipedia