Livre
Néerlandais
Sri Lanka is een wondermooi eiland in de Indische Oceaan, gelegen ten zuidoosten van de zuidpunt van India. Er zijn weinig tropische eilanden die zoveel natuurschoon en een zo rijke cultuur te bieden hebben als deze tuin zonder jaargetijden.
De auteurs kennen het eiland als geen ander en weten de grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden helder over het voetlicht te brengen.
Titre
Sri Lanka
Auteur
Leon Peterse Joke Petri
Langue
Néerlandais
Édition
16de [geactualiseerde] dr.
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2011
235 p. : ill.
ISBN
9789025745783 (paperback)

Commentaires

Het eerste deel van de gids bevat drie hoofdstukken met veel informatie over het land en zijn bevolking, geografische gesteldheid, flora en fauna, wildparken, godsdiensten, religieuze architectuur en enkele culturele bijzonderheden. Daarna volgt de behandeling der bezienswaardigheden, per hoofdstuk in toeristische regio's ingedeeld en als zodanig snel te raadplegen. Tot slot ca. 35 pagina's met praktische en gevarieerde informatie voor potentiële reizigers op afwijkend gekleurd papier. Goed als reisgids ter plekke, met vele feiten en wetenswaardigheden, en als naslagwerk. Duidelijke inhoudsopgave die de lezer, in combinatie met een uitgebreide index, snel op het juiste spoor en de betreffende pagina zet. Diverse kaarten en plattegronden van land, steden en toeristische plaatsen, met register; tientallen tekstondersteunende kleurenfoto's. Herziene druk waarbij o.a. de politieke situatie rond de Tamils tot mei 2009 is bijgewerkt.