Livre
Néerlandais
De moord op zijn bovenbuurvrouw verstoort het rustige leven van Ahmed: in eerste instantie wordt hij verdacht, maar het politieteam acht hem niet in staat tot moorden.
Titre
Arab jazz
Auteur
Karim Miské 1964-
Traducteur
Eva Wissenburg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Arab jazz
Éditeur
Breda: De Geus, © 2016
285 p.
ISBN
9789044536256 (paperback)

Commentaires

De rechercheurs Rachel Kupferstein en Jean Hamelot krijgen de opdracht de moord op de jonge stewardess Laura te onderzoeken. De eerste voor de hand liggende verdachte is de onderbuurman Ahmed, die het bloed van het slachtoffer op zijn balkon heeft zien druppelen. Hij brengt zijn dag door met het lezen van detectives die hij per kilo opkoopt bij een tweedehands boekwinkel in de wijk en na afloop opstapelt in zijn flat. Door de bizarre doodslag wordt hij gedwongen na te denken over zijn eigen leven. De lezer wordt geconfronteerd met diverse religieuze stromingen van een gemêleerde woonwijk in de Franse hoofdstad en met de werkwijze van de politie. De schrijfstijl is bijzonder, deze bestaat uit korte indringende filmische beschrijvingen van scenes en personages. De opbouwende spanning is het verbindende element en zorgt voor verder lezen, hoewel de neiging bestaat om het boek af en toe even weg te leggen. De auteur (1964) studeerde journalistiek in Dakar, is documentairemaker en ontving …Lire la suite

À propos de Karim Miské

Karim Miské est un écrivain et réalisateur français de films documentaires né en 1964 à Abidjan,. Son père, Ahmed Baba Miské (1935-2016), est un diplomate mauritanien et sa mère est française,.

Biographie

Depuis son premier film Économie de la débrouille à Nouakchott réalisé en 1988 avec Brigitte Delpech, il observe les mutations du monde, à travers des thèmes comme les rapports Nord-Sud et Orient-Occident (Islamisme, le nouvel ennemi en 1995, Sur la route des Croisades en 1996, Contes Cruels de la Guerre, réalisé avec Ibéa Atondi en 2002), la surdité (La parole des sourds en 2000) ou encore la bioéthique (Un choix pour la vie en 2009).

En mars 2012, il publie son premier roman, Arab Jazz, chez Viviane Hamy. Il sera r…En lire plus sur Wikipedia