Livre
Néerlandais

De vreselijke tweeling

Jozua Douglas (auteur), Elly Hees (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Als de vader van de ondeugende tweeling Max en Lot door een toverdrankje in een hond verandert, gaan de kinderen op zoek naar tovenaar Kranak Borovski. Zou hij hun vader kunnen helpen? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Tweelingen
Titre
De vreselijke tweeling
Auteur
Jozua Douglas
Dessinateur
Elly Hees
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2014
189 p. : ill.
ISBN
9789026135750 (hardback)

Commentaires

Uitermate grappig (voorlees)boek waarin – na 'De verschrikkelijke badmeester'* (2012) – het fenomeen 'verschrikkelijk' of 'vreselijk' opnieuw op hilarische wijze onderzocht wordt. Max en Lot de Leeuw (tweeling) zijn de hoofdpersonen in een verhaal waarin een aantal ingrediënten op slimme wijze gemixt worden: Max en Lot zijn altijd in voor grappen; hun vader heeft het druk op zijn fabriek, waar hij met mijnheer Spruit probeert een nieuw haargroeimiddel te fabriceren; moeder De Leeuw haat haar kinderen, heeft smetvrees en bezit in Alice een sloofje dat van ochtend tot avond moet poetsen en de vreselijke tweeling in toom houden; een toverdrank die een mens in een hond kan doen veranderen… Het verhaal wordt met veel vaart en dialoog verteld, in korte, dynamisch geïllustreerde hoofdstukken. Op het moment dat hun vader in een hond is veranderd en Max en Lot in contact proberen te komen met tovenaar Kranak Borovski, kun je als lezer niet meer stoppen met lezen: spanning en komische sketches …Lire la suite

De vreselijke tweeling

De tweeling Max en Lot zijn in veel opzichten verschillend. Niet enkel is Max een jongen en Lot een meisje, ze hebben beiden totaal andere talenten. Zo kan Lot fantastisch acteren en is Max de grootste 1-aprilgrappenmaker uit de wijde omgeving. Toch hebben ze ook een gemeenschappelijk kenmerk: ze vinden het leuk om hun moeder voor de gek te houden. Dat is niet zo moeilijk want zij lijdt aan smetvrees. Ze is als de dood voor hun vieze, vuile, smerige grappen en al zeker helemaal als haar vriendinnen op visite komen. Ze zou niet liever hebben dan dat haar kinderen verdwenen of zo.
De vader van Lot en Max is er vaak niet, want die heeft een fabriek voor haargroeimiddeltjes te runnen. Hijzelf is zeer trots op zijn weelderige bos haar op zijn hoofd, die bovendien lijkt uit te zwermen over de rest van zijn lichaam. Zelfs zijn vingers zien er zeer harig uit!
Op een dag, als hun moeder hen weer eens naar hun kamer gestuurd heeft, krijgt Max een heel vreemd mailtje binnen. Vanaf da…Lire la suite

Suggestions