Livre
Néerlandais

Ondertussen in Dopamine City

DBC Pierre (auteur), René Kurpershoek (traducteur)

De ingenieuze en groots opgezette nieuwe roman van DBC Pierre vertelt het verhaal van rioolwerker en weduwnaar Lonregan ('Lon') Cush. Hij wordt ontslagen bij de afdeling Environmental Services van Octagon, een zeer schimmig bedrijf dat het volledig voor het zeggen heeft in de fictieve Amerikaanse stad waar Lon met zijn twee kinderen woont. Machines nemen voortaan Lons werk over.
Lon staat

Titre
Ondertussen in Dopamine City
Auteur
DBC Pierre
Traducteur
René Kurpershoek
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Meanwhile in Dopamine City
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Podium, © 2021
396 p.
ISBN
9789463810166 (paperback)

Commentaires

Vaders strijd tegen de likes

DBC Pierre splitst zijn roman in tweeën: links de monologen, rechts de nieuwsfeed. Irritant.

Death by butter challenge, ogen stofzuigen challenge, muis in de blender challenge; Shelby, het negenjarige dochtertje van Lon Cush is nog geen week in het bezit van een smartphone of ze is al bereid haar ziel aan de duivel te verkopen voor likes. Schaamte naar nul, kijkcijfers omhoog, constateert Lon vol afgrijzen.

Al negen jaar lang bewaart hij een diepvrieszakje met daarin een T-shirt waarvan hij zweert dat het naar zijn overleden vrouw ruikt. Zij stierf in het kraambed en liet hem achter met twee 'kettertjes'.

Stevig geworteld in het analoge tijdperk ziet hij de toekomst bevreesd tegemoet en die arriveert als zijn baan als rioolmedewerker wordt overgenomen door een robot en hij maatschappelijk werk op zijn dak krijgt nadat hij Shelby een tik op de wang heeft gegeven. Lon krijgt het dringende advies haar van een mobiel te voorzien met een locatiemelder van 'Het Concern' zodat er van afstand een oogje in het zeil kan worden gehouden. Veel keus heeft de alleenstaande…Lire la suite

À propos de DBC Pierre

CC BY 3.0 - Image by Günter Prust

DBC Pierre, de son vrai nom Peter Finlay, est un écrivain australien né en 1961 à Old Reynella (en) en Australie et vivant en Irlande.

DBC (normalement écrit sans ponctuation) signifie "Dirty But Clean". "Pierre" est un surnom que lui ont donné ses amis d'enfance d'après un personnage de bande dessinée du même nom[réf. nécessaire].

Pierre a obtenu le prix Booker pour la fiction, le 14 octobre 2003 pour son roman Vernon God Little (publié en français sous le titre Le Bouc hémisphère)[réf. nécessaire]. Il est le troisième australien à l'avoir reçu, mais il a dit à la presse britannique qu'il préfère se considérer comm…En lire plus sur Wikipedia