Livre
Néerlandais

Beestenbende : stel, je wordt wakker als dier ...

David Baddiel (auteur), Jim Field (dessinateur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Max (11) houdt niet van dieren. Hij is niet blij als hij een chinchilla voor zijn verjaardag krijgt. En hij krijgt het moeilijk als hij tijdens een schoolreisje op een boerderij verandert in een schildpad, een poes en andere dieren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Beestenbende : stel, je wordt wakker als dier ...
Auteur
David Baddiel
Dessinateur
Jim Field
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
AniMalcolm
Éditeur
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2018
357 p. : ill.
ISBN
9789048314768 (hardback)

Commentaires

Anders dan zijn familieleden is Max niet gek op dieren. Hij is dan ook boos en teleurgesteld als hij voor zijn elfde verjaardag geen computer krijgt maar een chinchilla, een klein knaagdier. Korte tijd later gaat Max op driedaags schoolreisje naar een boerderij. Tot zijn verbazing verandert een oude geit hem daar in een schildpad, en vervolgens in een kat, een schaap, een biggetje en nog enkele andere dieren. Hij kan met de dieren praten en leert hen daardoor beter kennen en waarderen. Toch zou Max het liefst gewoon weer een jongen worden. Derde kinderboek van de Engelse schrijver en komiek, dat ook dit keer voorzien is van de zwart-witte stripachtige tekeningen van Jim Field, winnaar van de Roald Dahl Funny Prize. In de vele voetnoten richt de verteller zich in de ik-vorm tot de lezer. Een hilarisch verhaal met een bescheiden boodschap. Met rustige bladspiegel, vrij grote letter en ruime interlinie. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de David Baddiel

CC BY 3.0 - Image by Cited as own work by original uploader Brian Minkoff-London Pixels

David Lionel Baddiel (né le 28 mai 1964) est un comédien, romancier et présentateur de télévision anglais.

Jeunes années

David Baddiel est né à New York, et déménagea en Angleterre à l'âge de quatre mois. Son père, Colin Brian Baddiel, était un chercheur chimiste gallois travaillant pour Unilever avant d'être licencié dans les années 1980, à la suite de quoi il mit en vente ses Dinky Toys au Grays Antique Market. Sa mère, Sarah, était une réfugiée de l'Allemagne nazie. Sa famille s'enfuit vers la Grande-Bretagne alors qu'elle était âgée de cinq mois, en 1939. David Baddiel est le second d'une famille de trois enfants.

David Baddiel grandit à Dollis Hill, Willesden, au nord de Londres. Il réalise son école primaire à North West London Jewish Day School à Brent, et après avoir poursuivi ses études à la Haberdashers' Aske's Boys' School à Elstree, il étudie l'anglais au King's C…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions