Livre
Néerlandais

De kleur van de zon

David Almond (auteur), Annelies Jorna (traducteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
De vader van Davie is pas overleden. Naast dit verdriet wordt Davie op een dag geconfronteerd met een steekpartij. Hij besluit op zoek te gaan naar de dader. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De kleur van de zon
Auteur
David Almond
Traducteur
Annelies Jorna
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The colour of the sun
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
221 p.
ISBN
9789021414942 (paperback)

Commentaires

Het is hartje zomer en Davie’s vader is enkele weken geleden overleden. Zijn moeder wil hem wat afleiden en stuurt hem naar buiten, de wereld in. Hij komt zijn vriend Gosh tegen, die hem vertelt dat er een lijk is gevonden. Een jongen uit het stadje is doodgestoken en Davie denkt te weten wie het heeft gedaan. Hij gaat op zoek naar de dader en op deze tocht ontmoet Davie verschillende mensen uit zijn dagelijkse omgeving. Werkelijkheid en verbeelding zijn soms nauwelijks van elkaar te onderscheiden. David Almond verwerkte eerder het filosofische thema ‘leven en dood’ in zijn boeken. De dialogen in dit verhaal zijn levendig en de ontmoetingen die Davie op deze bijzondere dag heeft, krijgen inhoud door krachtig taalgebruik. Het karakter van de puber Davie met zijn verdriet én de drang om te genieten van de mooie dingen van het leven, worden gebalanceerd uitgewerkt. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de David Almond

David Almond, né le 15 mai 1951 dans le district métropolitain de Gateshead, est un écrivain britannique, auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il a publié plusieurs livres et a reçu de nombreux prix parmi les plus prestigieux à récompenser la littérature de jeunesse, dont la médaille Carnegie et un prix international : le prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture.

Quelques prix et distinctions

  • Médaille Carnegie 1998 pour Skellig
  • Prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture 2010, pour l'ensemble de son œuvre
  • Prix Sorcières 2011, catégorie Roman adolescent, pour Le Sauvage, illustré par Dave McKean
  • Prix des libraires du Québec section Jeunesse 2017 pour Le Garçon qui n…En lire plus sur Wikipedia