Livre
Néerlandais
Als door een ongelukkig toeval een universele oorlog dreigt te ontstaan tussen mensen en aliens is een xenobiologe de enige die er misschien iets aan kan doen.
Titre
Slapen in een zee van sterren
Auteur
Christopher Paolini
Traducteur
Niels van Eekelen Mechteld Jansen Jonas De Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
To sleep in a sea of stars
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2020
877 p. : ill.
ISBN
9789022590409 (paperback)

Commentaires

Kira, xenobiologe, stuit bij toeval op een overblijfsel van een buitenaardse beschaving. Zij wordt bevangen door een wezen dat haar compleet in een omhulsel insluit. Met dit omhulsel krijgt ze buitengewone mogelijkheden en krachten. Tegelijkertijd trekt ze een leger van aliens aan, waardoor een totale oorlog tussen mensen en aliens begint. Kira begrijpt dat zij de enige is die genoeg vermogens heeft om de oorlog te stoppen en om de alien legers een halt toe te roepen. Het boek is vanaf de eerste bladzijde spannend en blijft dat ook na een enorm aantal bladzijden. Veel spectaculaire acties in het heelal worden afgewisseld met boeiende dialogen en beschrijvingen van mogelijkheden die de mensheid in de toekomst ter beschikking heeft, zoals sneller dan het licht reizen. De afloop is zeer bevredigend, maar ook deels open, zodat een vervolg zeker mogelijk is. Dit is sciencefiction van het hoogste niveau, en een vervolg zal ook zeer welkom zijn voor liefhebbers van een spannende scienceficti…Lire la suite

À propos de Christopher Paolini

Christopher Paolini, né le 17 novembre 1983 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy et de science-fiction. Il est connu pour sa série de fantasy à succès L'Héritage.

Biographie

Christopher Paolini a passé toute son enfance à Paradise Valley (en) dans le Montana. Il est le fils d'un écrivain propriétaire de la maison d'édition « Paolini International LLC ».

Série L'Héritage

Dès l'âge de quinze ans, Christopher Paolini commence un premier roman de fantasy inspiré de Dragon Hatcher de Bruce Coville et du Cycle de Terremer d' Ursula K. Le Guin. Eragon, premier tome de sa série L'Héritage, est publié le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions