Livre
Néerlandais

Lies en Sep zijn vrienden

Brigitte Van Aken (auteur), Karolien Verbeek (dessinateur)
Lies woont naast Sep. Ze spelen samen in de tuin, gaan naar de kermis, eten frietjes en beleven vele avonturen met mam, pap en bee, de knuffel van Lies. En af en toe maken ze ruzie. Maar nooit voor lang, want Lies en Sep zijn beste vrienden!
Sujet
Vriendschap
Niveau de lecture
AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI Début, AVI M3, AVI M4, AVI E4, AVI E3
Titre
Lies en Sep zijn vrienden
Auteur
Brigitte Van Aken
Dessinateur
Karolien Verbeek
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2014
133 p. : ill.
ISBN
9789059085329 (hardback)

Commentaires

Lies is een 6-jarige meisje met een wilde bos rood haar. Haar buurjongen Sep is haar allerbeste vriend. Sep is een pientere jongen die een bril draagt. De belevenissen van het duo zijn heel herkenbaar. Lies en Sep spelen vaak samen, maar zijn het soms ook oneens. Ze gaan naar de kermis en vieren de verjaardag van Lies. Lies bezoekt haar papa in het ziekenhuis en ze krijgt een hond. In het gezin van Lies is er veel aandacht voor gezond eten en drinken, Sep woont alleen bij zijn papa. Dit groeiboek heeft hetzelfde concept als de andere boeken in de reeks 'Mijn eerste groeiboek : ik lees het zelf!'. De verhalen zijn gegroepeerd volgens toenemend leestechnisch niveau, van AVI-Start t/m AVI-E4, en worden geleidelijk langer. Elk leesniveau heeft een band met een eigen steunkleur. Ook lettertype, tekstschikking en hoofdlettergebruik zijn aangepast aan het leesniveau. De lay-out is aantrekkelijk met grote, kleurrijke illustraties op elke bladzijde. Dit mooi uitgegeven, lijvige boek kan meegro…Lire la suite

Lies en Sep zijn vrienden

Lies beleeft de doorsnee avonturen van een vijf- à zesjarige: dromen over haar knuffelschaap Bee, een babbeltje slaan met een onbekende mevrouw, naar de kermis gaan, luizen krijgen op school, jarig zijn, een hond krijgen, ... Het liefst van al deelt ze deze avonturen met haar buurjongen Sep, die graag komt logeren, even dol is op frietjes als zij, wel eens ruzie maakt maar nooit voor lang, en haar bang de vraag stelt of de hond nu haar beste vriend wordt.
Het principe van een groeiboek bestaat er in dat het evolueert van AVI 0 tot AVI 5. Dus van een kijkplaat met enkele losse woordjes tot een volwaardig leesverhaal. Waarbij het verhaal doorloopt, maar de delen toch ook afzonderlijk leesbaar zijn. De tekst is ok, maar niks bijzonders, en ook de illustraties zijn doorsnee te noemen.