Livre
Néerlandais

Zo groot als papa

Bettie Elias (auteur), Frow Steeman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een broer en zus verzinnen om beurten wat ze later gaan doen als ze net zo groot zijn als hun lieve, stoere papa: van vliegen naar de maan tot parachutespringen en elke dag pannenkoeken eten. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Zo groot als papa
Auteur
Bettie Elias
Dessinateur
Frow Steeman
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389985 (hardback)

Commentaires

Een broertje en zusje fantaseren over wat ze later gaan doen, als ze net zo groot zijn als papa. Daarin proberen ze elkaar te overtreffen met de wildste avonturen. Maar ze willen ook net zo zorgzaam zijn en de veiligheid bieden die papa hun biedt. Het verhaal doet denken aan het bekende 'Mijn papa is een reus' van Ingrid Godon. De voor kinderen herkenbare situaties zijn weergegeven in duidelijke illustraties en grote kleurvlakken en treffend omschreven in weinig woorden. Tekst en beeld vullen elkaar goed aan. De tekst, gedrukt in kapitalen, bestaat uit een enkele zin per pagina, die links steeds begint met 'Als ik zo groot ben als papa...'. Mooie eigentijdse rolverdeling: broer en zus zijn even stoer en papa biedt naast avontuur ook zorgzaamheid en geborgenheid, waarin hij ook een voorbeeld is voor zijn kinderen. Leuk om voor te lezen op vaderdag. De auteur, in het dagelijks leven directeur van een adviesbureau, schreef tientallen kinderboeken, waarin ze steeds probeert aan te sluiten…Lire la suite

Zo groot als papa

Een jongetje en een meisje scheppen tegen elkaar op over de stoere en avontuurlijke acties die ze met hun papa zullen ondernemen eens ze zo groot als hun papa zullen zijn. Het meisje zal met haar papa in een luchtballon naar de andere kant van de wereld reizen terwijl het jongetje met zijn papa naar de maan zal vliegen. Dit prentenboek raakt ook een gevoelige snaar: de kinderen zullen ook voor hun papa zorgen als hij ziek is of hem troosten bij verdriet. Maar nu voelen ze zich nog altijd klein en beschermd bij hun papa en durven ze samen met hem best buiten te slapen. Een echt 'papa-boek'! Het komt toch wat als een opsomming over door het tegen elkaar opbieden met stoere acts die sterk op elkaar lijken.De illustraties zijn statisch en tamelijk stereotiep. Het boeit net iets te weinig.