Boek
Nederlands

Kriepie en het oog van de storm

Walter Baele (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
Kriepie en het oog van de storm
×
Kriepie en het oog van de storm Kriepie en het oog van de storm
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De heksenkinderen Tika en Kobe gaan de strijd aan met het oog van de orkaan. AVI-M6. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Heksen
Leesniveau
AVI 5, AVI M6
Titel
Kriepie en het oog van de storm
Auteur
Walter Baele
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Editie
Herz. dr.
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2009
96 p. : ill.
ISBN
9789059325562

Besprekingen

Walter Baele is bij de kinderen beter bekend als meneer Van Leemhuyzen uit 'Samson en Gert'. Met Kriepie en het oog van de storm heeft hij alweer het derde deel in de serie rond papa 'Kriepie' afgeleverd.
In het dorp van papa Kriepie leven mensen, sprekende dieren en kabouters zonder probleem naast elkaar. Terwijl kabouter Pinkie alle moeite van de wereld heeft om zich de bijen van het lijf te houden, zit papa Kriepie samen met agent Knuppelpoot, een everzwijn, op een terrasje. Ondertussen beweegt Kriepies dochter Tika zich op verboden terrein. In de kast van mama vindt ze liefdespijltjes. Mama Kriepie en haar pientere zoon Kobe zijn ondertussen naar de stad gevlogen omdat Kobe dolgraag zou deelnemen aan de quiz, 'De Knapste Kop ter Wereld'.
De achterflap vermeldt dat Kriepie en het oog van de storm over luchtvervuiling en ecologie gaat. Die onderwerpen worden haast ongemerkt in het verhaal geïntroduceerd. In het derde hoofdstuk worden moeder en zoon Kriepie bij h…Lees verder
De heksenfamilie Kriepie woont in een sprookjesbos, samen met allerlei andere dieren en schepsels. Tika en Kobe Kriepie zijn de kinderen van papa en mama Kriepie. Als een orkaan het sprookjesbos teistert, vliegen de twee naar het oog van de storm om de oorzaak te achterhalen. De wind hoest door de vervuilde lucht uit de stad, waar alle bezemstelen vliegen op stinkende, goedkope zwamolie, in plaats van op milieuvriendelijk paardenbloemstof, zoals ze in het sprookjesbos doen. De slimme Kobe weet een oplossing. Er wordt gerefereerd naar andere sprookjes als 'Doornroosje' en 'Pinokkio'. Niet alle verhaallijnen zijn even relevant, bijvoorbeeld het eerste hoofdstuk over Kabouter Pinkie die een spraakgebrek heeft. Hier en daar doet het taalgebruik ouderwets aan en de grappen zijn aan de flauwe kant. Fantasieverhaal met een link naar milieuvervuiling, opgedeeld in twaalf hoofdstukken en versierd met kleurrijke illustraties in gemengde techniek. Derde boek uit de reeks*, onafhankelijk te lezen…Lees verder

Over Walter Baele

Walter Baele (Waregem, 16 mei 1964) is een Vlaamse cabaretier, acteur en eindredacteur, vooral bekend door het creëren en spelen van typetjes.

Biografie

Baele werd geboren te Waregem als zoon van twee leerkrachten en bracht zijn jeugd vanaf zijn twaalfde door in Zulte. Tijdens zijn jeugdjaren was hij met enkele vrienden actief in de WAC (Waregemse Atletiek Club). Hij behaalde destijds opmerkelijke resultaten op de 400 en 800 meter. In 1984 begon hij te werken als onderwijzer in Overijse.

In 1992 won Baele het Humorologiefestival en zette hij zijn eerste stappen in de mediawereld. Hij werkte mee aan verschillende televisieprogramma's, waaronder PVBA, Het Liegebeest en De Droomfabriek. Nadien ging hij zich specialiseren in het ontwikkelen van verschillende typetjes. Zo vertolkte hij van 1994 tot 1997 het populaire terugkerende personage "Marcel De Neudt" in De familie Backeljau. Rond diezelfde t…Lees verder op Wikipedia