Boek Nederlands

Een super doelpunt

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)

Een super doelpunt

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Bas zit op voetbal. Tijdens een wedstrijd verzwikt hij zijn enkel. Kunnen de Effies de wedstrijd nu nog winnen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Een super doelpunt / Vivian den Hollander ; met ill. van Saskia Halfmouw
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2005
31 p. : ill.
ISBN
90-269-9882-1

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Voor lezertjes die verzot zijn op de boekjes van de Effies, kan het niet meer stuk. Vivian Den Hollander schreef niet alleen twee nieuwe boekjes over Bas en zijn voetbalclub, ze zorgde tevens voor een nieuwe uitdaging door de boekjes in AVI 4 te schrijven. Hiermee komt Den Hollander tegemoet aan de noden van de jonge lezer: ze weet hem te boeien door een reeks te schrijven rond dezelfde personages én ze laat het leesniveau meegroeien. (De eerste twee boeken uit de reeks werden in AVI 2 geschreven, daarna volgden twee AVI 3 boekjes en nu dus twee AVI 4 boekjes.)

De verhalen zelf blijven heel oppervlakkig, er komen geen al te grote problemen in voor en als er eens iets misloopt, wordt er snel een oplossing gevonden; beide verhalen kennen dan ook een happy-end. De boekjes zijn vlot toegankelijk voor veel zesjarigen. Ook qua lay-out zijn de boeken afgestemd op de beginnende lezer: ze hebben een klein en handig formaat, ze zijn gedrukt op stevig papier, ze zijn voorzien van kleureni…Lees verder
Bas mag als 'pupil van de week' de aftrap verrichten bij het eerste elftal, onder leiding van spits Steef, die Bas bewondert. Bij de wedstrijd van zijn eigen team de Effies verzwikt Bas zijn enkel, maar met Steefs aanmoediging en Kims doelpunt winnen ze toch. Deel uit een serie over voetbalteam 'De Effies'. Alle gebeurtenissen draaien uitsluitend om voetbal. Tekstblokjes met korte zinnen in grote, schreefloze letters, AVI-M4. Ruime, overzichtelijke bladspiegel met tussendoor veel leuke illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Glad papier, verzorgde uitgave. Vanaf ca. 7 jaar.