Boek
Nederlands

Dossier Mama verliefd

Trude De Jong (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
+1
Dossier Mama verliefd
×
Dossier Mama verliefd Dossier Mama verliefd
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De ouders van Rosa (11) zijn gescheiden. Rosa's moeder gaat op zoek naar een nieuwe man. Maar met elke man is wel wat mis. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Dossier Mama verliefd
Auteur
Trude De Jong
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
135 p. : ill.
ISBN
9789047517061 (hardback)

Besprekingen

Rosa wil journaliste worden. Haar moeder, die via een relatiebureau een nieuwe vriend zoekt, wordt Rosa’s eerste project. In haar dossier ‘Mama verliefd’ vertelt Rosa over de mannen die de revue passeren, en over hoe ze die stuk voor stuk vakkundig het huis uit werkt. In een stiefvader heeft ze immers geen zin.
Dossier Mama verliefd is een titel die speurneuzen en romantische zielen aantrekt. Het boek is voor beiden geschikt. Als een heuse onderzoeksjournaliste spit Rosa in het leven van haar moeders nieuwe mannen. Dat brengt de nodige spanning en verrassingen met zich mee. Intussen loopt niet alleen Rosa’s moeder voortdurend met het hoofd in de wolken, ook Rosa heeft een oogje op de broer van haar beste vriendin. Behalve aan spanning en romantiek geeft dit boek ook volop plaats aan vriendschap en humor. Rosa deelt haar ambities en avonturen met haar hartsvriendin. Voor wijze raad kan ze dan weer bij haar oude buurman terecht. Hij toont begrip voor Rosa’s onrust over de es…Lees verder
Rosa’s ouders zijn gescheiden. Haar vader woont in Australië en Rosa (11) woont bij haar moeder. Rosa’s moeder gaat op zoek naar een nieuwe man en maakt hierbij gebruik van een datingbureau. Dan volgen afspraakjes en avonturen zich in een rap tempo op: Jeroen blijkt niet te zijn wie hij zegt, Wubbe ‘stort al zijn vrouwen in het ongeluk’, Peter is een grote opschepper, Renzo blijkt zelf een groot kind! Als James op het pad van moeder en Rosa komt, klikt het aan alle kanten. Totdat Rosa, die later journalist wil worden, op onderzoek uitgaat. In dit vlot geschreven jeugdboek zijn de avonturen erg bij de tijd en lopen werkelijkheid en fantasie als vanzelfsprekend door elkaar. Dit maakt het verhaal af en toe wat toevallig, maar zorgt ook voor een dosis gezonde humor en vertrouwen in Rosa die de wereld naar haar hand kan zetten. Prachtige kleine tekeningen in zwart-wit zijn tussen de tekst gestrooid en maken het helemaal af. Uitgave van een bekende auteur; met een hoofdpersoon die meerdere …Lees verder

Dossier Mama verliefd

De ouders van Rosa zijn gescheiden. Rosa woont bij haar mama, haar papa woont in Australië. Via een datingbureau is mama op zoek naar een nieuwe vriend. Rosa, die later journaliste wil worden, legt een dossier aan rond de zoektocht van mama. Ze wil inspraak bij mama's keuze  en doet opzoekwerk om meer te weten te komen over de achtergronden van de eventuele nieuwe vrienden. Aan elke man vindt ze wel iets fouts en ze keurt ze dan ook één voor één af. Tot ze opeens vindt dat haar eigen leraar de perfecte kandidaat is. Of toch niet?
Het is een vlot geschreven tussendoortje, maar inhoudelijk soms wat vergezocht. De tekst wordt hier en daar aangevuld met weinig zeggende zwart-wittekeningen.