Boek
Nederlands

Het grote boek van Kereltje Kareltje

Tosca Menten (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Het grote boek van Kereltje Kareltje
×
Het grote boek van Kereltje Kareltje Het grote boek van Kereltje Kareltje

Het grote boek van Kereltje Kareltje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van drie boeken over de klunzige Kareltje en zijn vriendinnetje Sas. Ze bouwen een vlot en doen mee aan de talentenjacht tijdens een feestweek in het dorp. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Titel
Het grote boek van Kereltje Kareltje
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
380 p. : ill.
ISBN
9789047513612 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van drie boeken over Kereltje Kareltje. Kareltje is een ondernemend kereltje van ca. 8 jaar dat zichzelf inventief vindt, maar als hij iets doet, gaat er bijna altijd wel iets mis. Helaas is hij zo klunzig, dat een snel bedachte nieuwe oplossing meestal eveneens mislukt. In het eerste boek komt hij samen met zijn vriendinnetje Sas in allerlei hilarische, herkenbare situaties terecht. In het tweede boek bouwen ze een vlot, waarmee ze allerlei avonturen beleven. In het laatste boek is er een feestweek in het dorp. Kareltje wil graag de talentenjacht winnen. De perikelen zijn in de tegenwoordige tijd en met veel dialogen verteld. De korte hoofdstukken, de steeds op een nieuwe regel beginnende zinnen, de ruime interlinie en het grote lettertype zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. De talrijke, grappige, enigszins karikaturale tekeningen van wisselende grootte, sluiten goed aan bij de tekst. De productieve auteur en illustratrice hebben al bij veel uitgaven samengewerkt e…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee

Suggesties