Boek
Nederlands

Waar is iedereen?

Tom Schamp (auteur)
+1
Waar is iedereen?
×
Waar is iedereen? Waar is iedereen?

Waar is iedereen?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
We woont er in de paddenstoel, wie doet een dutje achter de bank en wie zit er warmpjes bij? En wie lust er graag taart? Vierkant hardkartonnen prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties en flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Waar is iedereen?
Auteur
Tom Schamp
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789401462679 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin op iedere pagina een dier achter een flapje verstopt zit. Van kiekeboeboeken zijn er dertien in een dozijn, maar dit boek van de meermaals bekroonde Vlaamse illustrator heeft een heel eigen stijl. De humoristische, originele tekeningen hebben iets retro-achtigs met hun contrasterende kleuren, ruitjes en bloemetjes. Elke pagina opent met de vraag wie er verstopt zit, en op het opengeslagen flapje staat het antwoord in letters. Steeds is er eerst een alledaags voorwerp te zien, variërend van auto tot wasmachine tot wastafel. Het daarachter verstopte dier blijkt opvallende vormovereenkomsten te hebben met zijn verstopplek. Er zijn ook wat taalgrapjes, zoals een citaat van Toon Hermans, een wasbeer die achter de wasmachine zit en (ietwat flauw) de wc-eend die zich achter de toiletpot schuilhoudt. Tegen het eind wordt de lezer bij het verhaal betrokken. Tom Schamp is o.a. bekend van de serie boeken over de kat Otto. De gro…Lees verder

Over Tom Schamp

Tom Schamp (Mortsel, 22 mei 1970) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Schamp studeerde Toegepaste Grafiek in Brussel, gevolgd door een jaar Illustratie en Grafische Technieken in Polen. Na zijn studies ging hij voor uitgeverij Averbode werken. Daar maakte hij covers voor de nieuwe boeken. Intussen tekende Schamp al meerdere malen voor weekbladen als Humo en kranten als De Morgen en De Standaard.

Werk en achtergrond

Schamp werd aanvankelijk geïnspireerd door de klare-lijntekeningen van Joost Swarte en Ever Meulen. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl, die erg kleurrijk is. Pastels kom je zelden tegen. Schamps voorkeur gaat duidelijk uit naar donkere, volle kleuren, die het geheel iets magisch, soms zelfs iets angstaanjagends geven.

Zijn illustraties lijken op het eerste zicht misschien wel naïeve en kinderlijke tekeningen, maar ze vertelle…Lees verder op Wikipedia