Boek
Nederlands

Heartstream

Tom Pollock (auteur), Dennis Keesmaat (vertaler)
+1
Heartstream
×
Heartstream Heartstream
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Amy (17, ik-persoon) gebruikt Heartstream, een app waarmee je volgers kunt toestaan om via een livestream direct jouw emoties te delen. Ze heeft zo de ziekte en het overlijden van haar moeder gedeeld. Cat (17, ik-persoon) heeft een geheime relatie met Ryan, lid van een succesvolle popgroep. Allebei worden ze geconfronteerd met gestoorde volgers. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Heartstream
Auteur
Tom Pollock
Vertaler
Dennis Keesmaat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heartstream
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
350 p.
ISBN
9789025773687 (paperback)

Besprekingen

De 17-jarige Amy deelt haar emoties via een streamingsapp genaamd Heartstream. Ze heeft veel volgers, die door in te loggen Amy’s gevoelens kunnen ervaren. Wanneer Amy thuiskomt van de crematie van haar moeder, staat er een onbekende vrouw in haar keuken. De vrouw lijkt een gestoorde fan te zijn met een bomvest. Naarmate Amy langer door de vrouw gegijzeld wordt, ontdekt ze meer over haar moeder en zichzelf. De 17-jarige Cat is een fangirl, die bezeten is van een band en bij een community van fans hoort. Maar ze verbergt een groot geheim voor de community en ontdekt de dramatische gevolgen wanneer de situatie escaleert. Beide personages leven in de online wereld, willen geaccepteerd worden en hebben moeite met het vertrouwen van mensen. In het verhaal wordt de menselijke psyche tot het uiterste getest. De karakters lijken continu in een emotionele achtbaan te zitten, waardoor de spanning hoog oploopt tot meerdere bizarre ontknopingen. Door de herkenbare beschrijvingen van wat er op het…Lees verder

Over Tom Pollock

Thomas Allen (Tom) Pollock (Red Deer, 1 augustus 1925 - Red Deer, 17 augustus 1994) was een Canadees ijshockeyer.

Pollock was met zijn ploeg de Edmonton Mercurys de Canadese vertegenwoordiging tijdens de Olympische Winterspelen 1952 in Oslo, Pollock speelde mee in alle acht de wedstrijden en maakte twee doelpunten. Pollock won met de Canadese ploeg de gouden medaille.

Externe links

  • (en) Profiel van Tom Pollock op sports-reference.com
Lees verder op Wikipedia