Boek Nederlands

De tanden van de tijger

Tom Clancy (auteur)

De tanden van de tijger

Tom Clancy (auteur)
Genre:
Een topgeheime Amerikaanse organisatie heeft zich gespecialiseerd in het elimineren van terroristen voordat deze kwaad kunnen aanrichten.
Titel
De tanden van de tijger
Auteur
Tom Clancy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The teeth of the tiger
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2004
387 p.
ISBN
90-229-8812-0

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In Rome wordt een lid van de Israëlische Mossad koelbloedig vermoord. Het is maar een van de vele aanslagen. De Verenigde Staten zijn vastbesloten om het terrorisme een halt toe te roepen. De FBI, de CIA en de NSA worden in hun strijd tegen het terrorisme echter gehinderd door allerlei richtlijnen van de Amerikaanse wetgeving. Een van de laatste verwezenlijkingen van de vorige president, Jack Ryan, was de oprichting van Campus, een nieuwe geheime dienst, die onder een dekmantel functioneert, los van de overige politiediensten. De beperkingen van de overheidsdiensten gelden niet voor Campus, zodat mogelijke terroristen ook lijfelijk kunnen worden uitgeschakeld.

In het diepste geheim worden een aantal jongemannen gerekruteerd om voor Campus aan de slag te gaan. Een van hen is de zoon van Jack Ryan, die in een gebouw vlakbij Washington wordt gestationeerd. Hij wordt er ingewijd in allerlei financiële zaken, met de bedoeling om verdachte financiële transacties op te sporen, die z…Lees verder
'De Campus' is een topgeheime Amerikaanse organisatie, die zich specialiseert in het doden van terroristen voordat deze tot actie kunnen overgaan. Twee broers worden opgeleid tot professionele moordenaars. Wanneer via onderschepte telefoon of e-mail berichten terroristen gelokaliseerd kunnen worden, worden zij erop uitgestuurd om deze personen te elimineren. Zij gebruiken daarvoor een middel dat de tegenstander verlamt en doodt zonder sporen achter te laten. De auteur is bekend om zijn spannende thrillers, en ook dit boek kan in de lange rij geschaard worden. De schrijfstijl is vlot met veel dialogen. Het taalgebruik is simpel zonder veel moeilijke woorden. Het verhaal op zich mist echter de nodige spanning. Alle moorden verlopen vlotjes, en er is geen echte climax aan het einde van het verhaal. Dat is het enige minpunt van dit prettig leesbare boek. Paperback, normale druk.