Boek
Nederlands

De meesterdief trilogie

Thijs Goverde (auteur)
+1
De meesterdief trilogie
×
De meesterdief trilogie De meesterdief trilogie

De meesterdief trilogie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Falco (ik-figuur) vertelt hoe hij op 3-jarige leeftijd werd ontvoerd, hoe hij nstinkend rijk werd en hoe hij ruzie kreeg met Ekster, de dief der dieven. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
AVV
Titel
De meesterdief trilogie
Auteur
Thijs Goverde 1971-
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2015
379 p.
ISBN
9789025113117 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van de drie eerder los verschenen delen over twee jongens met een buitengewoon talent: een grote opschepper en de beste dief ter wereld. Falco wordt op wonderlijke wijze geboren in de enorme stad Duim. Op 3-jarige leeftijd wordt hij ontvoerd om opgeleid te worden tot dief. Door te zeggen dat hij de zoon van de baron is, en niet zijn beste vriend Ekster, wordt hij bevrijd en leeft hij in weelde. De wraak van Ekster is echter zoet. De ruzie krijgt een ongelooflijke afloop. Onderhoudend ik-verhaal waarin de vele belevenissen boeiend en met vaart beschreven worden. Tussen de goed gestructureerde hoofdstukken is steeds een 'Terzijde' (cursief gedrukt) te lezen met extra informatie. Dit kan soms wat verwarrend zijn. De maatschappijkritiek wordt organisch in het verhaal verwerkt en op de juiste momenten is voldoende humor aanwezig. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Thijs Goverde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Thijs Goverde (Nijmegen, 22 april 1976) is een Nederlands kinderboekenschrijver en cabaretier.

Biografie

Kinderboekenschrijver

Goverde studeerde filosofie te Nijmegen en debuteerde in 1998 in het kinderboekenfonds van Uitgeverij Holland met De Purperen Koningsmantel. Verhalen hieruit verschenen eerder in het tijdschrift Donald Duck. Sindsdien zijn meerdere kinderboeken, vertalingen en korte verhalen verschenen.

De boeken van Thijs Goverde kenmerken zich door sprookjeselementen in combinatie met een ongebreidelde fantasie. Zijn boek De Wraak van de Meesterdief was in Nederland genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs en stond op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Ook in Vlaanderen was hetzelfde boek genomineerd voor de kinderjury prijs. In 2008 stond het boek "De jacht op de Meesterdief" op de longlist voor de Prijs van de Nederlan…Lees verder op Wikipedia