Boek
Nederlands
De prinsessen van de Dageraad zitten opgesloten in de Zwarte Toren, waar hun magie weinig kracht heeft. Kunnen ze het Hart van het Grote Rijk vinden en de Duistere Heer Ivarr verslaan? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Sybil
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Carla Debernardi
Vertaler
Manon Smits Pieter Van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sybil
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
285 p. : ill.
ISBN
9789059249660 (hardback)

Besprekingen

Derde en laatste deel van een serie over de prinsessen van de Dageraad. In deel 1, ‘Elin’*, gaat Elin op zoek naar afstammelingen van de prinsessen van de Vijf Rijken. In deel 2, ‘Nemis’**, gaan de afstammelingen, onder leiding van Nemis, op weg naar de toren in het rijk van Ivarr. In deel 3 zijn de prinsessen de toren binnengedrongen. Ze hopen iets te vinden waarmee ze Ivarr kunnen verslaan. Dan ontdekt Sybil dat iets in de toren de prinsessen tegen elkaar opstookt, maar de andere prinsessen geloven haar niet. De hechte band die nodig is om het tegen Ivarr op te nemen verdwijnt. Sybil verlaat daarom de toren, maar of dat de juiste keuze is? Opnieuw moeten de prinsessen op zoek naar elkaar en intussen probeert Ivarr hen een voor een uit te schakelen. Net als de andere delen is dit een spannend fantasyverhaal, met bijpassende gedetailleerde illustraties in grijstinten. Belangrijke personen en gebeurtenissen uit de vorige delen zijn in het kort opgenomen in de tekst, fijn om het geheuge…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties