Boek
Nederlands

De vuurcirkel

Thea Stilton (auteur), Mauro De Toffol (illustrator), Alice Iuri (illustrator)
Igor de Donkere heeft weer toegeslagen: een cirkel van allesverterend vuur dreigt Wonderrijk in de as te leggen. De vijf prinsessen moeten het opnemen tegen de vlammen en het schimmenleger, maar ook tegen de boosaardige leerling van Igor. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Fantasieverhalen (jeugd)
Titel
De vuurcirkel / Thea Stilton ; illustraties en kaarten Mauro De Toffol, Alice Iuri [e.a.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Mauro De Toffol Alice Iuri
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'enigma del fuoco
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
117 p. : ill.
ISBN
9789085925125 (hardback)

Besprekingen

In de serie van 'wakkere muis' Thea Stilton, 'Prinsessen van Wonderrijk'*, is dit het vierde deel over vijf prinsessen die samen Wonderrijk beschermen tegen tovenaar Igor de Donkere. Igor de Donkere heeft weer toegeslagen: een cirkel van allesverterend vuur dreigt Wonderrijk in de as te leggen. De prinsessen moeten het opnemen tegen vlammen en het schimmenleger, maar ook tegen de boosaardige leerling van Igor. Een boek met een vergelijkbare vormgeving als de boeken van/over Geronimo Stilton: willekeurig gekleurde woorden die variëren in vorm en grootte, af en toe een informatieve pagina tussen het verhaal door en een ruime bladspiegel met veel gekleurde illustraties. De tekst bevat niet veel moeilijke woorden, maar mist vaart en heeft veel weg van de 'en toen en toen' stijl, waardoor er niet veel spanning ontstaat. Het sfeervolle omslag toont Samah, een van de prinsessen, in foliedruk met haar paard Astor. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia