Strip
Nederlands

De schat van het vikingschip

Thea Stilton (auteur)

De schat van het vikingschip

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De studenten van Topford zijn druk in de weer met het zoeken naar een eeuwenoud Vikingschip, dat ergens voor de kust van het eiland is gezonken. Volgens een legende zou er op het schip een schat verborgen liggen. Als blijkt dat iemand er op uit is om de schat te stelen, komen de Thea Sisters meteen in actie. Zal het ze lukken om de dief tegen te houden?
Titel
De schat van het vikingschip
Auteur
Thea Stilton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tesoro della nave vichinga
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
48 p. : ill.
ISBN
9789054616382 (hardback)

Besprekingen

Over de 'Thea Sisters' verschenen tot nu toe zeven leesboeken, geschreven door Thea Stilton, zus van de uiterst populaire kinderschrijver Geronimo Stilton (een collectief pseudoniem) en een stripverhaal. Dit is het tweede stripboek over de vijf muizenmeisjes (menselijke figuren met een muizenhoofd) van het Topford College op Walviseiland. Een professor vindt in een grot een bijna gaaf eeuwenoud vikingschip, op zich al een vondst van wereldbetekenis, maar er is ook nog de bruidsschat van een prinses aan boord. Het eiland organiseert een braderie om fondsen te werven voor de berging, waarbij de vijf vriendinnen een belangrijke rol spelen. Twee knullige schurken azen op een geheim parfumrecept, cruciaal voor de braderie, maar ook op de goudschat. Ondanks twee parallel lopende verhaallijnen een simpel, voorspelbaar, maar wel opgewekt verhaaltje. Kleurrijke ballonstrip met heldere, statische tekeningen. Voor meisjes vanaf een jaar of 10.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia