Boek
Nederlands

Mol wil niet in bad

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Mol wil niet in bad
×
Mol wil niet in bad Mol wil niet in bad
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mol, de poes van Mie, is verdwenen. Het is maandag, dan gaat hij altijd in bad en Mol houdt niet van badderen. Hij ontvlucht het huis en klimt in een boom. Mie en haar vrienden bedenken een plan om hem naar beneden te krijgen.
Onderwerp
Magie, Bad
Extra onderwerp
toveren
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Mol wil niet in bad
Auteur
Thea Dubelaar
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
36 p. : ill.
ISBN
9789059328945 (hardback)

Besprekingen

Mie komt uit school en ziet haar poes Mol nergens. Ze wil met hem spelen en hem in bad stoppen. Mol zit verstopt in een hoge boom. Haar vrienden gaan haar helpen. Maakt deel uit van de reeks 'Boe!kids'*, een nieuwe leeslijn voor beginnende lezers die tot nu toe bestaat uit drie boekjes op AVI-M3 en drie boekjes op AVI-E3, zal meeliften op het succes van bekende auteurs als Paul van Loon, Knister en Tosca Menten. Er zit magie in het verhaal. Mie is een soort mummie. Ze gaat naar school in een piramide en haar vriendjes zijn een spook en een tovenaar. Het verhaal bevat negen personages. Dat is vrij veel voor dit korte verhaal, maar op de eerste bladzijde worden ze allemaal voorgesteld. Achter in het boek staat een plattegrond van het dorpje waar het verhaal zich afspeelt. Ook staan hier vragen over het verhaal. De korte hoofdstukken bevatten korte enkelvoudige zinnen die alle op een nieuwe regel beginnen. De woorden zijn maximaal tweelettergrepig. Er wordt gebruikgemaakt van hoofdletter…Lees verder

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhalen voor het televisieprogramma …Lees verder op Wikipedia

Suggesties