Boek
Nederlands

Boer Boris gaat naar de markt

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris gaat naar de markt
×
Boer Boris gaat naar de markt Boer Boris gaat naar de markt
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Boer Boris wil zijn oogst verkopen op de markt. Maar langs de ene weg mag hij niet lopen, op de andere niet met de auto rijden. Hoe moet hij nu bij de markt komen? Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Boer Boris gaat naar de markt
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789025759919 (hardback)

Besprekingen

Boer Boris gaat met de opbrengst van zijn boerderij naar de markt. Maar hoe hij dat ook probeert: te voet, op de fiets, met de motor, ja zelfs per vliegtuig, telkens weer wordt hij geconfronteerd met een verbodsbord waarop staat dat hij niet verder mag. Na ettelijke pogingen ziet hij opeens een heel ander verkeersbord staan en dat brengt hem op een ludiek idee. Vijfde boek in een in alle opzichten geslaagde serie. Grappig is dat Boris steeds grotere en spectaculairdere vervoersmiddelen inzet om zijn doel te bereiken, maar uiteindelijk terugvalt op de eenvoud van paard en wagen. Drie dubbelpagina’s zijn zonder rijmtekst gebleven. Het zijn daarmee een soort rustpunten in het boek die de lezer de kans geven alle details eens goed te bekijken en die te delen met de voorlezer. Daarbij is natuurlijk ook het van eerdere uitgaven bekende zoekmuisje weer op alle spreads aanwezig. Opnieuw een warm, grappig en herkenbaar op eenduidig rijm gezet verhaal dat, mede dankzij het repetitieve element, …Lees verder

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Biografie

Jeugd

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, en de roman Mijn meneer. Over de totstandkoming van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties