Boek
Nederlands

Het lekker dikke leesboek : voor avonturiers en dierenvrienden van 5 tot 8 jaar

+1
Het lekker dikke leesboek : voor avonturiers en dierenvrienden van 5 tot 8 jaar
×
Het lekker dikke leesboek : voor avonturiers en dierenvrienden van 5 tot 8 jaar Het lekker dikke leesboek : voor avonturiers en dierenvrienden van 5 tot 8 jaar

Het lekker dikke leesboek : voor avonturiers en dierenvrienden van 5 tot 8 jaar

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundeling van drie boeken voor beginnende lezers. Een verhaal over de neven Wolf en Hond die elkaar te slim af proberen te zijn, over zeepridder Gaston die aan vakantie toe is maar eerst voor de koning een draak moet verslaan en over Job die een boze duif ontmoet. Met veel tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Leesniveau
AVI E3, AVI 3, AVI Start, AVI M3, AVI 1, AVI 2, AVI M4, AVI 4
Titel
Het lekker dikke leesboek : voor avonturiers en dierenvrienden van 5 tot 8 jaar
Auteur
Sylvia Vanden Heede Evelien De Vlieger Kristien In-'t-Ven
Illustrator
Marije Tolman Noëlle Smit Mattias De Leeuw
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
329 p. : ill.
ISBN
9789401471794 (hardback)

Besprekingen

Bundel van drie eerder verschenen boeken voor beginnende lezers. Nu worden geen AVI-niveaus vermeld, maar in de oorspronkelijke uitgaven wel. In ‘Wolf en hond’ (AVI-M3) komen de belevenissen van de twee neven aan bod, waarbij hond vaak te goedgelovig, en soms ook bang is. Wolf is sluw en gemeen, en ook niet zo vriendelijk voor zijn neef. Als hond de kat uit het bos van wolf verjaagt, komt Wolf zijn belofte niet na en neemt hond wraak op hem. In ‘De zeepridder’ (AVI-E4) ontmoeten we de ridder die veel gevochten heeft en aan vakantie toe is. Als de koning hem echter vraagt om een draak te verslaan, en dat hij dan met prinses Lien mag trouwen, komt er van vakantie weinig terecht. In het derde boek, 'Job en de duif' (AVI-M3) speelt Job de hoofdrol. Hij ontmoet een duif die goed de pest in heeft. Zij moet steeds maar deelnemen aan wedstrijden en haar baas wil haar man ook nog eens verkopen. Job bedenkt een plan om de duiven te redden. Mooi vormgegeven (rustige bladspiegel), kloek boek met …Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia

Suggesties