Boek Nederlands

Blind date

Stephenie Meyer (auteur), Meg Cabot (auteur), Kim Harrison (auteur)

Blind date

Stephenie Meyer (auteur), Meg Cabot (auteur), Kim Harrison (auteur)
  • Vanaf 15 jaar
In de reeks:
In dit boek worden vijf griezelverhalen voor jongeren gebundeld. Vijf bekende auteurs schreven elk één verhaal. De verhalen worden bevolkt door zombies, duivels en vampiers en spelen zich af in een duistere dimensie. Toch is ook enige romantiek aanwezig.
Bevat
De dochter van de vampiersdoder / Meg Cabot
De corsage / Lauren Myracle
Madison Avery en de witte maaiers / Kim Harrison
De kussendief / Michele Jaffe
De hel op aarde / Stephenie Meyer
Titel
Blind date / Stephenie Meyer, Meg Cabot, Kim Harrison ... [et al.]
Auteur
Stephenie Meyer Meg Cabot Kim Harrison Lauren Myracle Michele Jaffe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Prom nights from hell
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
269 p.
ISBN
9789022326381 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In dit boek vertellen vijf vrouwelijke auteurs, waarvan Stephenie Meyer de bekendste is, evenveel verhalen over paranormale, duivelse wezens die in het kader van het schoolbal hun zinnen hebben gezet op mooie, vaak onschuldige meisjes. Prom nights from hell dus, zoals de oorspronkelijke, Engelstalige titel luidt.
Al bij al blijven de vijf verhalen vrij braaf: er is weinig bloedvergieten, maar vooral ook heel weinig spanning. Dit komt voornamelijk door de beperkte uitwerking. De verhalen lijken veeleer een reclamestunt te zijn voor een reeks boeken die nog geschreven of uitgegeven moeten worden. Er zijn bovendien vaak te veel personages die te oppervlakkig beschreven worden (de adjectieven ‘mooi’ en ‘sexy’ lijken meer aan bod te komen dan om het even welke andere), zodat sommige verhalen wel erg onoverzichtelijk en rommelig worden. Enkel de eerste twee verhalen van respectievelijk Meg Cabot en Lauren Myracle houden zich aan een beperktere groep van personages. Verder hebbe…Lees verder