Boek
Engels
Wanneer een zesjarig jongetje met zijn speelgoedsoldaatjes buiten speelt, maakt hij kennis met de nieuwe dominee die zijn verdere leven in hoge mate zal beïnvloeden.
Titel
Revival
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder, 2015
373 p.
ISBN
9781444789218 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De met elektriciteit experimenterende dominee Charles Jacobs maakt grote indruk op de zesjarige Jamie Morton. Nadat zijn vrouw en zoontje bij een ongeluk om het leven zijn gekomen, valt hij van zijn geloof en verdwijnt uit Jamie's leven om hem bijna dertig jaar later van diens heroïneverslaving te genezen. Jacobs is inmiddels een bekende healer, wiens genezingen met elektriciteit Jamie's argwaan wekken. In een barok beschreven apocalyptische apotheose betrekt hij Jamie middels chantage bij een ultiem experiment dat moet leiden tot kennis van het leven na de dood. De auteur (1947) levert zijn gebruikelijke vakwerk, maar doet er wel een paar honderd pagina's over om de lezer op het 'point of no return' te krijgen. Stugge doorlezers en ook veel King-adepten zullen niet tevreden zijn over de ontknoping. Het boek is opgedragen aan maar liefst elf schrijvers aan wie King zich schatplichtig voelt. Onder hen oude bekenden als Mary Shelley, Bram Stoker en H.P. Lovecraft, maar ook Arthur Machen.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia