Boek
Nederlands

De grote avonturen van Kleine Mol

Sjoerd Kuyper (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
De grote avonturen van Kleine Mol
×
De grote avonturen van Kleine Mol De grote avonturen van Kleine Mol

De grote avonturen van Kleine Mol

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pasgeboren Kleine Mol wordt door papa adelaar gegrepen als hapje voor zijn zoontje Arie. In plaats van hem op te eten, wil Arie liever met Kleine Mol praten. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Mollen, Arenden, Vriendschap
Titel
De grote avonturen van Kleine Mol
Auteur
Sjoerd Kuyper
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Hoogland en Van Klaveren, 2009
95 p. : ill.
ISBN
9789089670403 (hardback)

Besprekingen

Pasgeboren Kleine Mol wordt door papa adelaar gegrepen als hapje voor zijn hongerige zoontje Arie die net uit het ei gekomen is. In plaats van hem op te eten, wil Arie liever met Kleine Mol praten. Origineel verhaal over twee jonge dieren met heel verschillende karakteristieke (dieren)eigenschappen die duidelijk naar voren komen en hen samen sterk maken. Humoristisch geschreven met grappige dialogen en komische voorvallen in heldere zinnen neergezet. Kleine Mol en Arie zijn dieren met menselijke emoties, zoals vrolijkheid en boosheid. In de eerste uren van hun leven ontdekken ze samen wie ze zijn en worden ze hartsvrienden. Het boek telt zes hoofdstukken met titel, elk verlevendigd door één grote zwart-witillustratie. De auteur schreef boeken voor kinderen en volwassenen, televisieseries en filmscenario’s. Zijn werk werd bekroond met een Zilveren Griffel (drie keer), Gouden Griffel, Vlag en Wimpel, Emmy Award en het Gouden Kalf. Zie ook: www.sjoerdkuyper.nl. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar…Lees verder

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd (Frans) Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlands schrijver. Hoewel hij ook schrijft voor volwassenen, is Kuyper vooral bekend geworden door zijn werk voor kinderen. Hij beperkt zich daarbij niet tot boeken hij schrijft ook scenario’s, musicals, gedichten, brieven en liedjes. Zijn werk kenmerkt zich, niet alleen door een grote verbeeldingskracht en door het poëtische taalgebruik, maar ook door een grote sociale betrokkenheid. Voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2012 de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Volgens de jury verzoent Kuyper in zijn boeken leesbaarheid met diepgang; ‘Hij kan moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje’ Zijn vakmanschap laat Kuyper, volgens Joke Linders, recensent kinder- en jeugdliteratuur, ook zien door een geraffineerd en zuiver kindperspectief.

Zeer succesvol waren de boeken over de kleuter Ro…Lees verder op Wikipedia