Boek
Nederlands

Zeemuziek : een meeslepende roman over liefde en familiegeheimen

Sara MacDonald (auteur)

Zeemuziek : een meeslepende roman over liefde en familiegeheimen

Een doktersgezin in het Britse Cornwall blijkt een geheim verleden te hebben, waarin de holocaust in Polen een rol speelt.
Titel
Zeemuziek : een meeslepende roman over liefde en familiegeheimen
Auteur
Sara MacDonald
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sea music
Uitgever
Baarn: De Kern, 2003
430 p.
ISBN
90-325-0911-X

Besprekingen

Met Zeemuziek schreef Sara MacDonald een familieroman met veel aandacht voor de gedachten en gevoelens van de personages. Drie generaties van de familie Tremain worden ten tonele gevoerd. Fred, een huisarts, vestigde zich na de Tweede Wereldoorlog met zijn vrouw Martha eerst een tijdje in Londen en nadien in het dorpje Cornwall. Door zijn huwelijk met Martha zijn de relaties met zijn eigen familie vertroebeld. Het koppel heeft twee volwassen kinderen: Barnaby, de plaatselijke dominee die bij zijn ouders woont, en Anna, een succesvolle advocate. Lucy, de dochter van Anna, verblijft liever bij haar grootouders en oom dan bij haar moeder. Het is Lucy die de geheimen op het spoor komt die de familie jarenlang probeerde te verbergen. Angst en dilemma's uit de oorlog zorgen voor spanning in de familie, maar verstevigen tegelijkertijd ook de familiebanden.

De auteur tekent de personages heel goed en heeft aandacht voor hun psychologie. Op een vlotte manier leidt ze de lezer doo…Lees verder
De oude huisarts Fred en zijn vrouw Martha,die leidt aan Alzheimer, worden door hun zoon en kleindochter goed verpleegd in het Engelse Cornwall, aan zee. Hun oudste dochter Anne, advocate in Londen, heeft weinig met haar familie op. Wanneer Fred aan kanker sterft, vindt Anne oude papieren, waaruit blijkt dat haar moeder een overlevende is van Auschwitz en haar vader een Nazi. Indringend, spannend en ontroerend geschreven verhaal. Het geeft in flash-backs een goed beeld van de nazi-terreur in Warschau en Auschwitz. Paperback; kleine druk.