Boek Nederlands

Jippie! : een humeurig sprookje

Sanne Rooseboom (auteur), Annet Schaap (illustrator)

Jippie! : een humeurig sprookje

Sanne Rooseboom (auteur), Annet Schaap (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Jippie!; 1
9789000348367 Roosenboom, Jippie! Een humeurig sprookjeSuperchagrijnig prinsesje in misschien wel het grappigste boek van het jaar!
Titel
Jippie! : een humeurig sprookje
Auteur
Sanne Rooseboom
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2016
112 p. : ill.
ISBN
9789000348367 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Jippie!

Prinses Super woont in Jippie. In Jippie is iedereen altijd happy ... iedereen behalve Super. De prinses wordt er zelfs gek van ... altijd gelukkig en blij zijn, dat kan toch niet. Het wordt nog erger wanneer Joris verliefd op haar wordt. Hij is immers de meest happy jongen die er in Jippie rondloopt. In Jippie is het de gewoonte dat men elkaar al op jonge leeftijd ten huwelijk vraagt. Het echte huwelijk vindt dan plaats zodra het koppel volwassen is. Super ziet dat niet zitten. Ze heeft een maand de tijd om iemand anders te zoeken. Haar man moet volgens haar iemand zijn die af en toe wel eens moppert, net zoals zij. De kans dat ze zo’n man in Jippie zal vinden is zo goed als onbestaande. Ondertussen heeft Supers mama verklapt dat ze haar 'moppereigenschap' van haar overgrootvader heeft geërfd. Hij woonde in Grom. Super weet dus waar ze heen moet. 

Samen met lakei Rolf vertrekt ze op reis en gaat ze op zoek naar een mogelijke partner. Na een paar tussenstops komt het duo…Lees verder