In dit tweede deel, Amerikaanse nachtmerries, blijkt dat slechts weinig mensen het virus hebben overleefd. De overlevenden wachten tal van beproevingen. Zo spant Larry Underwood zich tot het uiterste in om aan de chaos van New York te ontsnappen. In een verlaten gevangenis overweegt Lloyd een onsmakelijk hapje te verorberen en Stu Redman onderneemt een wanhoopspoging om aan zijn ondervragers te o
Titel
Amerikaanse nachtmerries
Scenarist
Roberto Aguirre-Sacasa
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Illustrator
Mike Perkins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
American nightmares
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: L, 2010
136 p. : ill.
ISBN
9789024590681 (hardback)

Besprekingen

Het gegeven van 'De beproeving' komt vaak voor in films en thrillers: de Amerikaanse overheid experimenteert met chemische oorlogvoering en het dodelijke virus ontsnapt uit een laboratorium. In het eerste deel ('Kapitein Trips', 2010)* van deze Stephen King-verstripping lazen we hoe het virus zich razendsnel over Amerika uitbreidde. In dit deel maken we kennis met de mensen die immuun zijn voor het virus. Zij moeten zich verstoppen voor de geïnfecteerden, die een soort zombies zijn geworden. Behalve met het virus, krijgen zij ook te maken met Randall Flagg, een manifestatie van de duivel zelf. Het verhaal is klassiek, maar daarom niet minder spannend. Het wordt professioneel verteld en is ook professioneel getekend. De gladde, realistische stijl van Perkins is bijzonder expliciet en misschien iets te Amerikaans voor de Nederlandse lezer.

Over Roberto Aguirre-Sacasa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Roberto Aguirre-Sacasa (Washington D.C., 15 november 1973) is een Amerikaans toneelschrijver, scenarioschrijver en comicsauteur.

Roberto Aguirre-Sacasa schrijft comics voor Marvel Comics, waaronder de stripserie The Sensational Spider-Man (vol. 2), is Chief Creative Officer bij Archie Comics, schreef mee aan scenario's voor afleveringen van de Amerikaanse televisieseries Glee, Big Love, Looking en Riverdale, was de auteur van meerdere toneelstukken en schreef het scenario voor de langspeelfilm Carrie, de filmadaptatie van het gelijknamige boek van Stephen King.

Externe link

  • (en)  Roberto Aguirre-Sacasa in de Internet Movie Database