Boek
Nederlands

Mes van dromen

Robert Jordan (auteur), Lia Belt (vertaler)
In een gefantaseerde wereld maakt een ieder zich op voor de laatste strijd tussen Goed en Kwaad.
Titel
Mes van dromen
Auteur
Robert Jordan
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Knife of dreams
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
848 p.
ISBN
9789024558704 (hardback)

Besprekingen

Deel elf in de langlopende, bestselling fantasy-serie 'Het rad des tijds'; het is duidelijk dat het einde van de serie in zicht is. Vele subplots worden in dit deel afgerond (sommige zelfs wat al te abrupt met een zin of twee) en het toneel wordt gezet voor de eindstrijd tussen goed en kwaad en de definitieve confrontatie tussen Rhand en de Duistere in het afsluitende deel 12. Waren met name de vorige twee delen van de serie pover, in dit boek zit weer vaart en meer plot, zonder te verzanden in oeverloze zijpaden. Een groot stilist zal Jordan nooit worden, maar dit is weer een lezenswaardig boek met actie. Ondanks de verklarende woordenlijst achterin is kennis van de rest van de serie vereist om dit deel te kunnen volgen. Voorin de obligate kaart, die ook in alle andere delen staat. Het boek sluit aan op 'Viersprong van de schemer' (2004)*. Kleine druk.

Over Robert Jordan

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeanne Collins

Robert Jordan, pseudoniem van James Oliver (Jim) Rigney, (Charleston (South Carolina), 17 oktober 1948 - aldaar, 16 september 2007) was een Amerikaans schrijver van epische of high fantasy.

Rigney heeft eerder geschreven onder de pseudoniemen Chang Lung, Reagan O'Neal en Jackson O'Reilly, maar is het bekendst geworden als schrijver van de Het Rad des Tijds polylogie. Het eerste deel, Het Oog van de Wereld, verscheen in 1990.

Op 23 maart 2006 maakte hij bekend dat hij leed aan amyloidosis met cardiomyopatie (een ziekte van de hartspier). Met behandelingen is de gemiddelde levensverwachting met deze ziekte vier jaar, maar Jordan streefde ernaar om "er nog dertig te leven". Op 16 september 2007 verloor Jordan, 58 jaar oud, de strijd tegen zijn ziekte. Drie dagen later, op 19 september, werd hij gecremeerd. Zijn as ligt begraven in de perceel in de Episcopalkerk buiten Charleston. Zijn leven was het onderwerp van de documentaire The Wit of t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties