Boek
Nederlands

De grote jacht

Robert Jordan (auteur)

De grote jacht

In de reeks:
Genre:
Een jonge boerenzoon ontdekt gaandeweg dat hij niet is wie hij denkt dat hij is, maar dat hij als enige man ter wereld gebruik kan maken van de One Power. Tweede deel van een meerdelige fantasy-saga.
Titel
De grote jacht
Auteur
Robert Jordan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The great hunt
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1995
672 p. : ill.
ISBN
90-245-2347-8

Besprekingen

De jonge dorpeling Rhald Althor heeft al eens Ra'abramon, de Duistere, bestreden en overwonnen, maar Rhald weigert te aanvaarden dat hij door het Rad des Tijds (een metafysische, semi-goddelijke kracht) gekozen is als de Herrezen Draak, de voorvechter van de goede krachten in de patronen die geweven worden in het Lot. Wanneer zijn vriend in doodsgevaar komt, moet Rhald echter wel uit zijn schulp kruipen. De legendarische Grote Jacht naar de Hoorn van Valere begint, een jacht naar een magische hoorn die dode helden kan doen herrijzen. De hoorn wordt gevonden, maar gestolen. Rhalds speurtocht brengt hem tot dieper inzicht in zichzelf, zijn gezellen en vooral zijn eigen lotsbestemming. Op zichzelf leesbaar tweede deel van de tot dusver negendelige fantasy-saga 'Het Rad des tijds', begonnen met 'Het oog van de wereld'. Sterk getekende personages, vlotte fantastische actie in een wereld vol goede en duistere magie. Wel moeilijk door de complexe plot en het grote aantal personages; handig i…Lees verder

Over Robert Jordan

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeanne Collins

Robert Jordan, pseudoniem van James Oliver (Jim) Rigney, (Charleston (South Carolina), 17 oktober 1948 - aldaar, 16 september 2007) was een Amerikaans schrijver van epische of high fantasy.

Rigney heeft eerder geschreven onder de pseudoniemen Chang Lung, Reagan O'Neal en Jackson O'Reilly, maar is het bekendst geworden als schrijver van de Het Rad des Tijds polylogie. Het eerste deel, Het Oog van de Wereld, verscheen in 1990.

Op 23 maart 2006 maakte hij bekend dat hij leed aan amyloidosis met cardiomyopatie (een ziekte van de hartspier). Met behandelingen is de gemiddelde levensverwachting met deze ziekte vier jaar, maar Jordan streefde ernaar om "er nog dertig te leven". Op 16 september 2007 verloor Jordan, 58 jaar oud, de strijd tegen zijn ziekte. Drie dagen later, op 19 september, werd hij gecremeerd. Zijn as ligt begraven in de perceel in de Episcopalkerk buiten Charleston. Zijn leven was het onderwerp van de documentaire The Wit of t…Lees verder op Wikipedia