Boek
Engels

The silkworm

Robert Galbraith (auteur)
+1
The silkworm
×
The silkworm The silkworm
In de reeks:
Genre:
Privédetective Cormoran Strike wordt ingehuurd om op zoek te gaan naar een verdwenen auteur, maar als hij deze dood vindt, gaat hij op zoek naar diens moordenaar.
Titel
The silkworm
Auteur
Robert Galbraith
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2015
580 p.
Aantekening
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9780751549263 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een privédetective in Londen, Cormoran Strike, moet op zoek naar een verdwenen auteur, Owen Quine. Na enige tijd vindt Strike hem: vermoord en toegetakeld op een bizarre manier. Al gauw wordt Strikes opdrachtgeefster, de weduwe van Quine, verdacht en Strike moet alles op alles zetten om de ware moordenaar te vinden. Hierbij speelt Quine's laatste manuscript een belangrijke rol: de moord is er als het ware al in aangekondigd, maar belangrijker nog is dat hij allerlei onthullingen doet over bekende collega’s, uitgevers en literaire agenten. De titel is de Engelse vertaling van 'Bombyx Mori', de Latijnse titel van dit manuscript en tegelijk een metafoor voor de auteur zelf die verhalen spint. Strike wordt in zijn onderzoek bijgestaan door zijn pittige assistente, Robin Ellacott, en door mensen in zijn omgeving op wie hij een beroep doet voor allerlei hand- en spandiensten. Een spannend boek met sympathieke personages, zoals te verwachten is van Harry Potter-auteur Rowling die hier onder …Lees verder

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia