Boek
Nederlands

Troon zoekt kroon : sprookjes voor jonge lezers

Riet Wille (auteur), Riske Lemmens (illustrator)
+1
Troon zoekt kroon : sprookjes voor jonge lezers
×
Troon zoekt kroon : sprookjes voor jonge lezers Troon zoekt kroon : sprookjes voor jonge lezers

Troon zoekt kroon : sprookjes voor jonge lezers

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ken jij Ali Baba en Hans en Grietje al? Of misschien Klein Duimpje en Vrouw Holle? Lees 13 sprookjes, met veel rijmpjes en taalgrapjes. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Troon zoekt kroon : sprookjes voor jonge lezers
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Riske Lemmens
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
152 p. : ill.
ISBN
9789462913592 (hardback)

Besprekingen

Bewerking van dertien bekende sprookjes tot een dik sprookjesboek om zelf te lezen voor jonge lezers op leesniveau AVI-M4: De drie spinsters, Roodkapje, De zeven raven, Prinses op de Erwt, Blauwbaard, Ali Baba, De schone en het beest, Hans en Grietje, De wolf en de zeven geitjes, Vrouw Holle, De nieuwe kleren van de keizer en Klein Duimpje. Tussen de verhalen staan woordspelletjes, taalgrapjes, rijmpjes en zoekspelletjes. De Vlaamse auteur van vele boeken voor beginnende lezers, speelt met klank en vorm van woorden en zinnen, soms mooi uitgewerkt door de illustrator. Met deels paginagrote kleurenillustraties. De tekst, in schreefloze letters, bestaat uit korte zinnen, telkens beginnend op een nieuwe regel. Een- en tweelettergrepige woorden met hoofdletters en interpunctie. Soms worden verhalen nogal rauw verteld. Zo eindigt Ali Baba bijvoorbeeld als volgt: 'Hij trekt zijn zwaard en het hoofd van Hoessein rolt over de grond, tolt in het rond, en het bloed spuit eruit'. Ook het verhaal …Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties