Boek
Nederlands

Ik bak een koe

Riet Wille (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
Titel
Ik bak een koe
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789048708796 (hardback)

Besprekingen

Vierkant eerste leesboekje uit de serie 'Boeken vol versjes'* met zeventien versjes die kinderen al na een paar weken leesonderwijs kunnen lezen. De versjes zijn eenvoudig en bestaan voor het grootste deel uit eenlettergrepige woorden, AVI-Start. Zowel aan de lay-out als aan de vorm en variatie van de versjes is veel aandacht besteed. Sommige versjes zijn een soort raadsels, waarbij een rijmwoord moet worden ingevuld. De antwoorden staan dan ondersteboven op dezelfde pagina. Of het vers moet gezongen worden op de melodie van een bekend kinderliedje. De versjes zijn voorzien van vrolijke kleurenillustraties die het geheel een extra dimensie geven. Aan het einde wordt verteld hoe kinderen zelf ook versjes kunnen maken, inclusief illustraties. In deze serie zijn al diverse deeltjes verschenen. Het sluit aan bij de kernen 7 t/m 9 van Veilig leren lezen. Bij elk vers staat aangegeven bij welke kern het hoort. Prima leesoefenstof voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties