Boek Nederlands

Het geheim van de gemaskerde mannen

Reggie Naus (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)

Het geheim van de gemaskerde mannen

Reggie Naus (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Het is niet pluis op de hei. Een bende rovers overvalt er mensen. Als Stef vanuit de herberg van zijn vader spullen naar de landheer brengt, wordt hij ook overvallen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Rovers
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
Het geheim van de gemaskerde mannen
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
82 p. : ill.
ISBN
9789025855727 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Het geheim van de gemaskerde mannen begint op de Veluwe, waar Stef terugkeert naar huis na het afleveren van een paar vaten bier. Tijdens zijn terugtocht komt hij Marko tegen, een jonge bedelaar, die Stefs leeftijd heeft en die zijn kost verdient met verhalen vertellen en liedjes zingen. Stef is echter op zijn hoede, want sinds enkele weken is de streek in de greep van roofovervallen. Marko blijkt echter ongevaarlijk te zijn en verdwijnt als een dief in de nacht.
Eens thuisgekomen krijgt de herberg van Stefs vader onverwacht bezoek. De landheer die blijkbaar op doorreis is en op zoek is naar de rovers in zijn gebied dient de nacht door te brengen in de herberg, omdat het wiel van zijn kar beschadigd is. Naast de heer en meester van het gebied, blijkt hij die avond ook een botterik en gierigaard te zijn. De volgende ochtend bestelt de landheer echter een paar vaten bier om het goed te maken. Stef dient de vaten te gaan afleveren bij de landheer en komt zo Marko weer tegen. Di…Lees verder
Een bende rovers houdt huis op de hei in de omgeving van de herberg van de vader van Stef. En de landheer lijkt tegen deze misdaden niet veel te ondernemen. Op een dag moet Stef een aantal vaten bier naar het huis van de landheer brengen. Zijn nieuwe vriend Marko reist met hem mee en helpt bij het uitladen. De jongens vertrouwen de landheer niet. Terecht, blijkt later, als ook zij beroofd worden van hun net verdiende geld, maar ook van het paard en de wagen. Dit spannende avonturenverhaal speelt tegen een middeleeuwse achtergrond. Met illustraties in grijstinten. Verhaal uit de serie 'Geheim', waarin inmiddels meer dan dertig delen zijn verschenen. Achter in het boek vertelt de auteur over zijn schrijverschap en is informatie te vinden over de Geheim-schrijfwedstrijd (inclusief een overzicht van de winnaars van 2003-2009, www.geheimvan.nl). Vanaf ca. 8 jaar.