Boek Nederlands

Het geheim van de gemaskerde mannen

Reggie Naus (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)

Het geheim van de gemaskerde mannen

Reggie Naus (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

Het is niet pluis op de hei. Een bende rovers overvalt er mensen. Als Stef vanuit de herberg van zijn vader spullen naar de landheer brengt, wordt hij ook overvallen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Rovers
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
Het geheim van de gemaskerde mannen
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
82 p. : ill.
ISBN
9789025855727 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Etterbeek

zondag: Gesloten
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 13:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Oudergemlaan 191
1040 Etterbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 648 01 76
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Leopold, 2010
Plaats in de bib
Jeugd | Verhalen 8+ (blauwe bolletjes)
NAUS

Besprekingen

Het geheim van de gemaskerde mannen begint op de Veluwe, waar Stef terugkeert naar huis na het afleveren van een paar vaten bier. Tijdens zijn terugtocht komt hij Marko tegen, een jonge bedelaar, die Stefs leeftijd heeft en die zijn kost verdient met verhalen vertellen en liedjes zingen. Stef is echter op zijn hoede, want sinds enkele weken is de streek in de greep van roofovervallen. Marko blijkt echter ongevaarlijk te zijn en verdwijnt als een dief in de nacht.
Eens thuisgekomen krijgt de herberg van Stefs vader onverwacht bezoek. De landheer die blijkbaar op doorreis is en op zoek is naar de rovers in zijn gebied dient de nacht door te brengen in de herberg, omdat het wiel van zijn kar beschadigd is. Naast de heer en meester van het gebied, blijkt hij die avond ook een botterik en gierigaard te zijn. De volgende ochtend bestelt de landheer echter een paar vaten bier om het goed te maken. Stef dient de vaten te gaan afleveren bij de landheer en komt zo Marko weer tegen. Di…Lees verder
Een bende rovers houdt huis op de hei in de omgeving van de herberg van de vader van Stef. En de landheer lijkt tegen deze misdaden niet veel te ondernemen. Op een dag moet Stef een aantal vaten bier naar het huis van de landheer brengen. Zijn nieuwe vriend Marko reist met hem mee en helpt bij het uitladen. De jongens vertrouwen de landheer niet. Terecht, blijkt later, als ook zij beroofd worden van hun net verdiende geld, maar ook van het paard en de wagen. Dit spannende avonturenverhaal speelt tegen een middeleeuwse achtergrond. Met illustraties in grijstinten. Verhaal uit de serie 'Geheim', waarin inmiddels meer dan dertig delen zijn verschenen. Achter in het boek vertelt de auteur over zijn schrijverschap en is informatie te vinden over de Geheim-schrijfwedstrijd (inclusief een overzicht van de winnaars van 2003-2009, www.geheimvan.nl). Vanaf ca. 8 jaar.

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Reggie - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Reggie een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over de geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Reggie het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties