Boek Nederlands

Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin

Raynor Winn (auteur), Annemie De Vries (vertaler)

Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin

Raynor Winn (auteur), Annemie De Vries (vertaler)
Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B. Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd.
Titel
Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin
Auteur
Raynor Winn
Vertaler
Annemie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The salt path
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Balans, © 2019
318 p. : kaart
ISBN
9789460039409 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Gezouten zijn

Dakloos geworden, besluiten Raynor Winn en haar zieke man Moth maar te gaan wandelen.

'We lopen het pad. We hebben de hele weg wildgekampeerd.'

'Dat kan ik zien. Jullie hebben het over je.'

'Het?'

'Ja, het. Het heeft jullie aangeraakt. Jullie stralen het uit, jullie hebben de hand van de natuur gevoeld. Dat raak je nooit meer kwijt. Jullie zijn gezouten.'

Het is een heldere ochtend in Portheras Cove. De vijftigers Raynor en Moth lopen al maanden dag in dag uit langs de ruige Engelse kust. Ze volgen het South West Coast Path, 1014 kilometer, met niets meer dan een tentje, twee lichtgewicht slaapzakken en 115 pond op de bank. En het vonnis van een dodelijk ziekte op zak.

Maanden eerder raakten Moth en Raynor in een week alles kwijt. Na een jarenlang juridisch gevecht over schulden door een foute investering werd eerst hun boerderij in Wales in beslag genomen. Weg was hun steen voor steen zelf gerenoveerde woning, de tuin met de grote es waar de kinderen hutten in bouwden, hun B&B, hun schapen. Opeens waren ze dakloos.

Vijf…Lees verder