Boek
Nederlands

Saar in de lente

Pauline Oud (auteur)
+1
Saar in de lente
×
Saar in de lente Saar in de lente

Saar in de lente

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is lente en Saar en oma wandelen zonder jas naar oma’s moestuin. Uit de bloeiende appelboom klinkt gepiep: er zit een nestje in met babyvogels! Oma en Saar zaaien pompoenpitten en plukken bloemen in de wei van boer Koos. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
Saar in de lente
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044829884 (hardback)

Besprekingen

Saar en oma vieren de lente. Lekker zonder jas eropuit! De appelboom is helemaal roze mét een nestje met vier babyvogeltjes, er zijn jonge plantjes en dieren op de boerderij van Koos. De grote illustraties, steeds over twee pagina’s, in pittige pasteltinten ademen een voorjaarssfeer waar de levenslust vanaf spat. De figuren zijn in duidelijke, dunne zwarte lijnen neergezet. Dit is het tiende prentenboek, in groot vierkant formaat, over gebeurtenissen uit het peuterleven van Saar. Voor in het boek staan vijf vragen over het verhaal en achterin twee knutselopdrachten die ook in het verhaal voorkomen. Gezellige, fijne uitgave met een vrolijke omslagillustratie, goed afgestemd op kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia