Boek
Nederlands

Weerwolfraket

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
Dolfjes neef Leo heeft een ruimteraket gebouwd. Leo zegt dat je ermee naar de maan kunt reizen. Dolfje en Noura denken dat Leo een grap maakt. Maar als ze instappen, vliegen ze ineens door de lucht. Ze belanden op een vreemde plek. Zijn ze op de maan? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Weerwolfraket
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
70 p. : ill.
ISBN
9789025881122 (hardback)

Besprekingen

Dolfje Weerwolfje is een van de populairste en bekendste kinderboekfiguren van dit moment. Vijfentwintig jaar geleden verscheen al het eerste boek over de kleine weerwolf en inmiddels zijn er meer dan twintig boeken verschenen. Maar de beroemde griezelauteur Paul van Loon is nog lang niet klaar met schrijven over Dolfje. Gelukkig maar, want de boeken blijven populair. In dit nieuwste boek heeft Leo, de weerwolfneef van Dolfje, zelf een raket gebouwd! Het is een echte ruimteraket – volgens Leo kun je ermee naar de maan reizen. Dolfje en zijn vriendinnetje Noura geloven dat niet. Maar als ze in de raket stappen, worden ze gelanceerd. Ze vliegen steeds verder en komen dan op een vreemde plek terecht. En daar lopen ook erg vreemde wezens rond! Zijn ze toch op de maan geland? De tekst is geschreven op niveau AVI-E4 en de herkenbare kleurenillustraties zijn zoals altijd van Hugo van Look. En zoals we van Van Loon inmiddels wel hadden verwacht, is het weer een erg leuk avontuur geworden. Er …Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia